Bakini savjeti za vaskršnja jaja

Ove stvari su najvažnije prilikom farbanja jaja.

Vaskrs se približava a vi nikad niste spremali šarena jaja? Ne brinite, spremili smo vam savjete za početnike i osnovne korake koje morate znati.

Često možemo pročitati trikovi  za ukrašavanje ali savjeti koje možete čuti samo od iskusnih ljudi, mame, bake,teško je gdje naći a najvažniji su. Zbog toga smo odlučili da vam izdvojimo važna pravila.

Vaša jaja ne trebaju da budu samo lepa na izgled nego i ukusna, pa zbog toga birajte svježa. Kako to da znate? Uronite ih u sud sa hladnom slanom vodom. Ako potonu znači da su svježa.

Da biste izbjegli pucanje jaja prilikom kuvanja u vodu stavite i kašičicu sirćeta. U slučaju da se to ipak desi, bjelance će se odmah zgusnuti na ivici ljuske.

Drugi recept je da se u vodu stavi so, i da se jaja kuvaju na tihoj vatri, odnosno da voda blago struji, a ne da vri. Jaja mogu da se kuvaju i na pari, ali to traje nešto duže, oko 25 – 30 minuta.

 

foto: Profimedia

Čim skuvate jaja uronite ih u hladnu vodu kako bi vam bilo lakše da ih ljuštite kasnije.

Prije farbanja jaja bi trebalo oprati u razblaženom sredstvu za pranje posuđa kako bi se sa ljuske uklonila masnoća i prljavština. Isti efekat se postiže i ako se jaja prebrišu krpicom namočenom u sirćetu.

Ofarbana jaja dobiće visoki sjaj a boje će biti intenzivnije ako ih posle farbanja premažete salvetom na koju ste prethodno naneli malo ulja, masti, putera ili margarina. Čak i parče slanine može da se koristi za ovu namjenu.

penzioneri.me/stil.kurir.rs

 

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci