Bakini savjeti za vaskršnja jaja

Ove stvari su najvažnije prilikom farbanja jaja.

Vaskrs se približava a vi nikad niste spremali šarena jaja? Ne brinite, spremili smo vam savjete za početnike i osnovne korake koje morate znati.

Često možemo pročitati trikovi  za ukrašavanje ali savjeti koje možete čuti samo od iskusnih ljudi, mame, bake,teško je gdje naći a najvažniji su. Zbog toga smo odlučili da vam izdvojimo važna pravila.

Vaša jaja ne trebaju da budu samo lepa na izgled nego i ukusna, pa zbog toga birajte svježa. Kako to da znate? Uronite ih u sud sa hladnom slanom vodom. Ako potonu znači da su svježa.

Da biste izbjegli pucanje jaja prilikom kuvanja u vodu stavite i kašičicu sirćeta. U slučaju da se to ipak desi, bjelance će se odmah zgusnuti na ivici ljuske.

Drugi recept je da se u vodu stavi so, i da se jaja kuvaju na tihoj vatri, odnosno da voda blago struji, a ne da vri. Jaja mogu da se kuvaju i na pari, ali to traje nešto duže, oko 25 – 30 minuta.

 

foto: Profimedia

Čim skuvate jaja uronite ih u hladnu vodu kako bi vam bilo lakše da ih ljuštite kasnije.

Prije farbanja jaja bi trebalo oprati u razblaženom sredstvu za pranje posuđa kako bi se sa ljuske uklonila masnoća i prljavština. Isti efekat se postiže i ako se jaja prebrišu krpicom namočenom u sirćetu.

Ofarbana jaja dobiće visoki sjaj a boje će biti intenzivnije ako ih posle farbanja premažete salvetom na koju ste prethodno naneli malo ulja, masti, putera ili margarina. Čak i parče slanine može da se koristi za ovu namjenu.

penzioneri.me/stil.kurir.rs

 

Slične novosti

Danas počinje isplata majskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares662 views

Danas počinje isplata majskih penzija

Ana Ana - jun 19, 2024

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PiO) saopšteno je da danas počinje isplata penzija za maj mjesec. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja…

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina
Novosti, Penzije, Posao 55+
shares450 views

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina

Ana Ana - jun 18, 2024

Da biste u starosti imali dobru penziju u Njemačkoj potrebno je da tokom radnog vijeka imate dobro plaćenu satnicu, a visina penzije zavisi…

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares356 views

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?

Ana Ana - jun 17, 2024

Kada je pre mesec dana baš vraćajući se iz penzijskog fonda, gde je podnio zahtev za penzionisanje, jer je stekao uslov za punu…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci