Bakini savjeti za vaskršnja jaja

Ove stvari su najvažnije prilikom farbanja jaja.

Vaskrs se približava a vi nikad niste spremali šarena jaja? Ne brinite, spremili smo vam savjete za početnike i osnovne korake koje morate znati.

Često možemo pročitati trikovi  za ukrašavanje ali savjeti koje možete čuti samo od iskusnih ljudi, mame, bake,teško je gdje naći a najvažniji su. Zbog toga smo odlučili da vam izdvojimo važna pravila.

Vaša jaja ne trebaju da budu samo lepa na izgled nego i ukusna, pa zbog toga birajte svježa. Kako to da znate? Uronite ih u sud sa hladnom slanom vodom. Ako potonu znači da su svježa.

Da biste izbjegli pucanje jaja prilikom kuvanja u vodu stavite i kašičicu sirćeta. U slučaju da se to ipak desi, bjelance će se odmah zgusnuti na ivici ljuske.

Drugi recept je da se u vodu stavi so, i da se jaja kuvaju na tihoj vatri, odnosno da voda blago struji, a ne da vri. Jaja mogu da se kuvaju i na pari, ali to traje nešto duže, oko 25 – 30 minuta.

 

foto: Profimedia

Čim skuvate jaja uronite ih u hladnu vodu kako bi vam bilo lakše da ih ljuštite kasnije.

Prije farbanja jaja bi trebalo oprati u razblaženom sredstvu za pranje posuđa kako bi se sa ljuske uklonila masnoća i prljavština. Isti efekat se postiže i ako se jaja prebrišu krpicom namočenom u sirćetu.

Ofarbana jaja dobiće visoki sjaj a boje će biti intenzivnije ako ih posle farbanja premažete salvetom na koju ste prethodno naneli malo ulja, masti, putera ili margarina. Čak i parče slanine može da se koristi za ovu namjenu.

penzioneri.me/stil.kurir.rs

 

Slične novosti

Nakon konsultacija sa Zenovićem, Čarapić i Dragović najavili povlačenje predloga izmjena Zakona o PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Nakon konsultacija sa Zenovićem, Čarapić i Dragović najavili povlačenje predloga izmjena Zakona o PIO

Ana Ana - apr 15, 2024

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Predrag Zenović, pregovarač za temeljna poglavlja Bojan Božović i poslanici Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić i Darko Dragović sastali su…

Iskusne sudije idu u penziju, mladi nezainteresovani
ljudi, Novosti, Penzije
shares272 views

Iskusne sudije idu u penziju, mladi nezainteresovani

Ana Ana - apr 15, 2024

Kako povećati broj nedostajućih sudija, pitanje je koje se iz godine u godinu ponavlja. Sudski savjet jedan je od glavnih igrača u procesu…

PENZIONERI ZA VOLANOM: Da li ih treba redovno testirati?
ljudi, Novosti, Propisi
shares467 views

PENZIONERI ZA VOLANOM: Da li ih treba redovno testirati?

Ana Ana - apr 15, 2024

Peter Meking nije imao nijednu saobraćajnu nesreću u posljednjih pedeset godina. I želi da tako ostane. Ovaj sedamdesetogodišnjak dobrovoljno se prijavio za provjeru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci