Bakine tajne lijepog lica

Pobornici prirodne kozmetike tvrde da ćete, ako primjenjujete prirodnu kozmetiku redovno, za samo nekoliko nedjelja primjetiti drastičnu promjenu na koži. Ako želite da osvježite lice, ublažite bore i imate blistavu i zdravu kožu, ne morate kupovati skupe preparate, samo zavirite u stare recepte.

Ako mislite da je starim bakinim receptima za njegu kože odavno prošao rok – varate se. Upravo su ti dugočuvani recepti i danas ugrađeni u brojne savremene kozmetičke preparate. Ali u fabričkim proizvodima su biljke, koje su bile osnova prirodne kozmetike, uglavnom zamjenjene hemikalijama i dodate su im vještačke boje, mirisi i štetni konzervansi.

Ako želite da razmazite kožu i kosu potpuno prirodnim preparatima, isprobajte bakine recepe, za koje su vam uglavnom dovoljni voće, povrće, mliječni proizvodi i začini koje već imate u kuhinji ili ostavi.

1. Jedan od najpopularnijih recepata koji se već decenijama prenosi s koljena na koljeno je maska za lice od bademovog ulja i meda. Bake su znale kako ova maska pomaže koži da prodiše vraćajući joj blistavi sjaj. Pomješajte kašiku bademovog ulja i pola kašike meda, pa nanesite na lice i poslije 20 minuta isperite mlakom vodom.

2. Ujutro “probudite” lice maskom od zobi poslije koje će koža biti svilenkasto glatka. Šaku zobenih pahuljica pomješajte s vodom u finu pastu. Nanesite masku na lice i vrat. Kad se osuši, isperite surutkom, a potom vodom i osušite mekim peškirom.

3. Ako su se na vašem licu pojavile prve bore, svaki dan na kritična mjesta nanesite ječmenu vodu i malo balsama.

4. Ako vam je koža ispod pazuha potamnila zbog upotrebe krema za depilaciju, namažite je mješavinom soka od krastavca, kurkume i limunovog soka pa ponavljajte svaki dan dok koža ne posvjetli.

5. Ljekovita biljka piskavica blagotvorno djeluje na kožu sklonu bubuljicama i miteserima, ali i na suvu kožu spriječavajući ranu pojavu bora. Od listova napravite glatku pastu pa je svako veče nanesite na kožu i ujutro operite lice toplom vodom.

6. Ako vas muče sitne bore oko očiju, nanesite na to područje bjelance. Kad se osuši, isperite ga hladnom vodom. Tretman ponavljajte redovno i uvjerićete se da je ovaj prirodni lijek protiv bora oko očiju efikasan.

penzioneri.me/nezavisne.com

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci