U stotoj godini izašli su na spoj naslijepo i – ‘planula’ je ljubav

Za pravu ljubav nikad nije kasno, a dokaz za to dolazi iz Engleske. Dvoje stogodišnjaka prvi je put u životu završilo na spoju naslijepo, koji je završio puno bolje od očekivanog.

Ako još nemate ljubav svog života, nemojte očajavati – ona može doći i u stotoj. Naravno, ako je doživite… Upravo to se dogodilo paru stogodišnjaka, Arthuru Moultu Florence Philips. Ovo dvoje penzionera živi samačkim životom u svojim kućama, a udaljeni su 17 kilometara.

Stogodišnjaci na spoju naslijepo | Autor: Calimero Sportfoto: Calimero Sport

Upoznali su se u kafiću, a tri nedelje kasnije Florence se upoznala s Arthurovom porodicom.

– Sve to uzbuđenje se skupilo u jedno i ostavilo me i dalje uzbuđenom, ali i umornom. Nikad prije nisam bila na spoju naslijepo, a Arthur je duša od čovjeka s prekrasnim pjevačkim glasom. Pjevao mi je Ave Mariju, pjesmu koju nisam čula još od svoje tinejdžerske dobi – izjavila je Florence.

Arthur je također pun komplimenata za svoju novu partnerku, a posebno je pohvalio njen smisao za humor. Sviđa mu se što je pronašao nekoga svoje dobi, a otkad mu je supruga preminula prije 25 godina, živi sam.

S druge strane, Florencin bivši suprug preminuo je s 53 godine i ona je također dobar dio života provela sama. Oboje imaju po jedno unuče, a žele da njihova ljubav spoji i njihove porodice.

penzioneri.me/24sata.hr

 

Slične novosti

Danas počinje isplata majskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares662 views

Danas počinje isplata majskih penzija

Ana Ana - jun 19, 2024

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PiO) saopšteno je da danas počinje isplata penzija za maj mjesec. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja…

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina
Novosti, Penzije, Posao 55+
shares450 views

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina

Ana Ana - jun 18, 2024

Da biste u starosti imali dobru penziju u Njemačkoj potrebno je da tokom radnog vijeka imate dobro plaćenu satnicu, a visina penzije zavisi…

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares356 views

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?

Ana Ana - jun 17, 2024

Kada je pre mesec dana baš vraćajući se iz penzijskog fonda, gde je podnio zahtev za penzionisanje, jer je stekao uslov za punu…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci