U stotoj godini izašli su na spoj naslijepo i – ‘planula’ je ljubav

Za pravu ljubav nikad nije kasno, a dokaz za to dolazi iz Engleske. Dvoje stogodišnjaka prvi je put u životu završilo na spoju naslijepo, koji je završio puno bolje od očekivanog.

Ako još nemate ljubav svog života, nemojte očajavati – ona može doći i u stotoj. Naravno, ako je doživite… Upravo to se dogodilo paru stogodišnjaka, Arthuru Moultu Florence Philips. Ovo dvoje penzionera živi samačkim životom u svojim kućama, a udaljeni su 17 kilometara.

Stogodišnjaci na spoju naslijepo | Autor: Calimero Sportfoto: Calimero Sport

Upoznali su se u kafiću, a tri nedelje kasnije Florence se upoznala s Arthurovom porodicom.

– Sve to uzbuđenje se skupilo u jedno i ostavilo me i dalje uzbuđenom, ali i umornom. Nikad prije nisam bila na spoju naslijepo, a Arthur je duša od čovjeka s prekrasnim pjevačkim glasom. Pjevao mi je Ave Mariju, pjesmu koju nisam čula još od svoje tinejdžerske dobi – izjavila je Florence.

Arthur je također pun komplimenata za svoju novu partnerku, a posebno je pohvalio njen smisao za humor. Sviđa mu se što je pronašao nekoga svoje dobi, a otkad mu je supruga preminula prije 25 godina, živi sam.

S druge strane, Florencin bivši suprug preminuo je s 53 godine i ona je također dobar dio života provela sama. Oboje imaju po jedno unuče, a žele da njihova ljubav spoji i njihove porodice.

penzioneri.me/24sata.hr

 

Slične novosti

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose
Novosti, Penzije
3 shares291 views

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose

Redakcija - feb 22, 2024

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić,  primila je na razgovor predsjednika Partije penzionera Crne Gore-PIR Moma Joksimovića i predsjednike Udruženja penzionera sa najnižim i srazmjernim penzijama  Žanu…

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci