Jelić tvrdi da se institucije odgovorno brinu o starijim osobama

Državna sekretarka u Ministarstvu rada i socijalnog staranja Vukica Jelić smatra da se institucije u Crnoj Gori koje su nadležne za starije osobe, aktivno i odgovorno bave ovim pitanjem.

Jelić se danas sastala sa nezavisnom ekspertkinjom Ujedinjenih nacija za prava starijih osoba Roze Kornfeld Mate sa kojom je razgovarala o položaju starijih osoba u Crnoj Gori.

“Složenost fenomena starenja zahtijeva kompleksan i sveobuhvatan pristup u zaštiti interesa i potreba starijih za koji je, u okviru svojih nadležnosti, odgovorna gotovo svaka javna institucija”, dodala je Jelić.

Ona je podsjetila da u Crnoj Gori trenutno funkcionišu tri doma za stare i da je pokrenuta izgradnja novog doma u Podgorici.

U domovima starih u Bijelom Polju, Risnu i Podgorici pravo na uslugu smještaja tokom prošle godine koristilo je oko 560 korisnika.

Slične novosti

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Isplate staračkih naknada do kraja sedmice
Novosti, Treće doba
shares189 views

Isplate staračkih naknada do kraja sedmice

Ana Ana - mar 20, 2024

Staračke naknade za januar i februar za 3,32 hiljade poljoprivrednika, biće isplaćene do kraja ove sedmice, a koštaće dva miliona eura. To je…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci