* Društvene igre su idealne za izrazito druželjubive osobe, koje su stalno okružene prijateljima. Karte, jamb, riziko ili šah garantuju dobru zabavu u svako doba dana, a mogu se praktikovati na svakom mjestu.

* Mozgalice i čitanje najviše prijaju osobenjacima, osobama koji su napeti na poslu ili u neprekidnoj komunikaciji, pa im je preko potreban mir, samoća i ćutanje. Mozgalice i čitanje su sjajan način za oslobađanje od stresa i akumuliranje energije.

* Metodične i strpljive osobe uživaju da provode vrijeme kao kolekcionari. Sakupljanju poštanskih markica, značaka, olovaka, salveta, kesica šećera, automobilčića, sličica i sl, mnogi posvećuju dobar dio života, beskrajno se radujući uvek kada svoju kolekciju dodatno obogate.

* Sport je omiljeni muški hobi, bilo da ga aktivno upražnjavaju ili pasivno uživaju u njemu. Ovaj hobi posebno prija dinamičnim i energičnim osobama, kao i onima takmičarskog duha. Fizička aktivnost, kao sastavni dio života, ne samo da doprinosi boljem zdravlju, već popravlja raspoloženje i povećava samopouzdanje.

* Jači pol obožava da barata alatom, čak i kad nije vičan tome. Ako vas majstorisanje opušta, potrudite se da ga usavršite, jer je pravo uživanje kada sopstvenim rukama stvorite nešto. Ovaj hobi preporučuje se kreativnim, ali i strpljivim osobama, međutim mnogi nervozni tipovi na ovaj način smiruju živce. Majstorisanje oduzima dosta vremena, ali zato rasterećuje misli, jača volju i donosi veliko zadovoljstvo po završetku posla.

* Umjetnost obožavaju intelektualni i romantični muškarci, ukoliko imate taj potencijal, bićete ispunjeni kada pronađete pravi način na koji ćete da ga iskažete. Pisanje, slikanje, sviranje nekog instrumenta, vajanje, kao i ostale vrste umetnosti izuzetno prijaju emotivnim i maštovitim osobama, ali i onima koji žele da pobegnu od stvarnosti.

* Ribolov je veoma koristan hobi, istraživanja su pokazala da boravak pored rijeke i strpljivo čekanje da „riba zagrize“ veoma pozitivno utiču na psihu i nervni sistem. Svjež vazduh, šum vode i potpuna tišina djeluju ljekovito na organizam.

penzioneri.me/novosti.rs