Zbog ovoga ste tako umorni

Pet neočekivanih uzroka umora.

Otišli ste na spavanje na vreme, niste se buidili u toku noći… I opet ste se probudili kao da su vas tukli celi noć? Ovi faktori su čest uzrok neobjašnjivog umora:

Neuredan radni prostor

Dve reči: mentalna iscrpljenost. Što više predmeta imate u vidnom polju (gomila papira i fascikli na radnom stolu na poslu, haos u kuhinji zatrpanoj prljavim sudovima…), to je vašem mozgu teže da filtrira ono što je važno i da se fokusira. Rezultat? Bićete mrtvi umorni vrlo brzo.

Ne jedete redovno

Ako jedete u pravilnim vremenskim razmacima tokom dana (ne odlažete ručak da biste završili posao, ne preskačete doručak jer kasnite na posao), nivo energije će vam biti stabilan tokom dana i bićete manje umorni. Ukoliko baš žurite, pojedite barem malo voća, nekoliko badema i banana su dobar izbor. U toku dana, dve, tri kockice crne čokolade i jabuka će vam pomoći da pregurate do ručka.

Niste fizički aktivni

Ne morate vežbati satima, ali dvadesetak minuta laganih vežbi ujutru ili šetnja bržim hodom do posla će vam pomoći da se osećate bolje i imate više energije do kraja dana.

Fali vam gvožđa

Ako ne unosite dovoljno gvožđa, posledice kao što su problemi sa koncentracijom, umor, nervoza ćete osetiti vrlo brzo. Gvožđe je jako važno za funkcionisanje našeg organizma jer bez njega crvena krvna zrnca ne bi mogla da transportuju kiseonik tamo gde treba. Pošto naše telo ne stvara gvožđe, moramo ga unositi svakodnevno, putem namirnica koje konzumiramo.

Jedite dovoljno tamnozelenog lisnatog povrća, jaja, nemasnog mesa, orašastih plodova, u kombinaciji sa citrusnim voćem i povrćem koje sadrži vitamin C, koji poboljšava apsorpciju gvožđa.

Previše spavate

Ovo možda zvuči čudno, ali, ako ste stalno umorni, a generalno dobro spavate, možda bi trebalo da pokušate da spavate manje, odnosno da ustajete ranije. Kvalitet sna, a ne kvanititet je ono što je važno. Ljudi koji spavaju duže od devet sati noću, podložni su bolestima koliko i oni koji pate od nesanice.

 

penzioneri.me/mondo.rs

Slične novosti

Danas počinje isplata majskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares662 views

Danas počinje isplata majskih penzija

Ana Ana - jun 19, 2024

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PiO) saopšteno je da danas počinje isplata penzija za maj mjesec. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja…

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina
Novosti, Penzije, Posao 55+
shares450 views

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina

Ana Ana - jun 18, 2024

Da biste u starosti imali dobru penziju u Njemačkoj potrebno je da tokom radnog vijeka imate dobro plaćenu satnicu, a visina penzije zavisi…

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares356 views

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?

Ana Ana - jun 17, 2024

Kada je pre mesec dana baš vraćajući se iz penzijskog fonda, gde je podnio zahtev za penzionisanje, jer je stekao uslov za punu…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci