Nadležni će provjeriti poslovanje penzionera

Prostorije kluba penzionera izdate, nakon što je Glavni grad besplatno ustupio prostor u Bloku 9.

Nadležni iz Glavnog grada će provjeriti poslovanje kluba penzionera u Bloku 9, nakon pisanja “Vijesti” da su prostorije koje su im besplatno ustupljene u Ulici Rista Dragićevića izdate već godinu dana za 450 eura.

To je “Vijestima” potvrdilo više izvora, navodeći da će ugovor, kojim je Udruženju penzionera Podgorice ustupljen poslovni prostor od 145 metara kvadratnih u tadašnjoj Ulici Vlada Ćetkovića, a sada Rista Dragićevića u Bloku 9 Udruženju penzionera, najvjerovatnije biti raskinut.

Kako su “Vijesti” pisale prije dva dana, prostorije kluba penzionera Glavni grad je ustupio Udruženju penzionera Podgorice oslobodivši ih plaćanja kirije, a Agencija za izgradnju i razvoj se obavezala i da solidarno podmiruje finansijske obaveze po osnovu utrošene električne energije.

Ugovorom između Agencije za izgradnju i razvoj i centrale Udruženja penzionera Podgorice, decidno je navedeno da “poslovni prostor zakupac ne može izdavati u podzakup, niti se pravo korišćenja može prenositi na druga lica (pravna ili fizička) po bilo kom osnovu”.

Međutim, privredno društvo Klub penzionera Blok 9, a koje zastupa Milenko Gluščević izdalo je Z.B. prostor za 450 eura mjesečno, prvog jula prošle godine, sa obavezom da ne mijenja namjenu i da se pridržava cjenovnika utvrđenog od strane Upravnog odbora udruženja penzionera Podgorice.

U tom prostoru nalazi se i terminal za klađenje, a ugovorom o poslovnoj saradnji je definisano da “prihod ostvaren od korišćenja aparata za igre na sreću od dana potpisivanja ugovora pripada izvršiocu”, odnosno Z. B..

Zbog svega navedenog, penzioneri iz Bloka 9 su se više puta obraćali nadležnima i pisali peticiju da se poslovanje kluba uskladi sa zakonom.

Mjesno Udruženje penzionera Bloka V i VI, na osnovu žalbe članova, poslalo je dopis centrali da se ugovor sa Gluščevićem raskine pod hitno i raspiše novi oglas za ustupanje kluba. Istakli su da su primjedbe članstva osnovane, odnosno da je prostor izdatu podzakup protivno Pravilniku o korišćenju klubova penzionera i Zakonu o privredno – poslovnoj saradnji.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Prosječna penzija od 2015. godine porasla preko 240 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
shares560 views

Prosječna penzija od 2015. godine porasla preko 240 eura

Ana Ana - apr 22, 2024

Ministarstvo rada i socijalnog staranja objavilo je da je prosječna penzija u Crnoj Gori od 2015. godine porasla za 241 euro. Od 270…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci