Nadležni će provjeriti poslovanje penzionera

Prostorije kluba penzionera izdate, nakon što je Glavni grad besplatno ustupio prostor u Bloku 9.

Nadležni iz Glavnog grada će provjeriti poslovanje kluba penzionera u Bloku 9, nakon pisanja “Vijesti” da su prostorije koje su im besplatno ustupljene u Ulici Rista Dragićevića izdate već godinu dana za 450 eura.

To je “Vijestima” potvrdilo više izvora, navodeći da će ugovor, kojim je Udruženju penzionera Podgorice ustupljen poslovni prostor od 145 metara kvadratnih u tadašnjoj Ulici Vlada Ćetkovića, a sada Rista Dragićevića u Bloku 9 Udruženju penzionera, najvjerovatnije biti raskinut.

Kako su “Vijesti” pisale prije dva dana, prostorije kluba penzionera Glavni grad je ustupio Udruženju penzionera Podgorice oslobodivši ih plaćanja kirije, a Agencija za izgradnju i razvoj se obavezala i da solidarno podmiruje finansijske obaveze po osnovu utrošene električne energije.

Ugovorom između Agencije za izgradnju i razvoj i centrale Udruženja penzionera Podgorice, decidno je navedeno da “poslovni prostor zakupac ne može izdavati u podzakup, niti se pravo korišćenja može prenositi na druga lica (pravna ili fizička) po bilo kom osnovu”.

Međutim, privredno društvo Klub penzionera Blok 9, a koje zastupa Milenko Gluščević izdalo je Z.B. prostor za 450 eura mjesečno, prvog jula prošle godine, sa obavezom da ne mijenja namjenu i da se pridržava cjenovnika utvrđenog od strane Upravnog odbora udruženja penzionera Podgorice.

U tom prostoru nalazi se i terminal za klađenje, a ugovorom o poslovnoj saradnji je definisano da “prihod ostvaren od korišćenja aparata za igre na sreću od dana potpisivanja ugovora pripada izvršiocu”, odnosno Z. B..

Zbog svega navedenog, penzioneri iz Bloka 9 su se više puta obraćali nadležnima i pisali peticiju da se poslovanje kluba uskladi sa zakonom.

Mjesno Udruženje penzionera Bloka V i VI, na osnovu žalbe članova, poslalo je dopis centrali da se ugovor sa Gluščevićem raskine pod hitno i raspiše novi oglas za ustupanje kluba. Istakli su da su primjedbe članstva osnovane, odnosno da je prostor izdatu podzakup protivno Pravilniku o korišćenju klubova penzionera i Zakonu o privredno – poslovnoj saradnji.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares167 views

Počinje isplata penzija

Redakcija - maj 18, 2023

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata penzija za april 2023.…

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon
Penzije, Treće doba
7 shares294 views

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon

Redakcija - maj 13, 2023

U februaru ove godine najniži iznos srazmjerne penzije u zemlji iznosio je 3,18 eura, dok je najviši isplaćeni srazmjerni iznos bio 1.054 eura,…

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb
Zdravlje
7 shares536 views

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb

Jasna Pejović - maj 12, 2023

Plućna embolija odnosi živote, a krvni ugrušci mogu uzrokovati cijeli niz drugih problema. Tromb ili krvni ugrušak može vam uzrokovati probleme koji variraju od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci