Nadležni će provjeriti poslovanje penzionera

Prostorije kluba penzionera izdate, nakon što je Glavni grad besplatno ustupio prostor u Bloku 9.

Nadležni iz Glavnog grada će provjeriti poslovanje kluba penzionera u Bloku 9, nakon pisanja “Vijesti” da su prostorije koje su im besplatno ustupljene u Ulici Rista Dragićevića izdate već godinu dana za 450 eura.

To je “Vijestima” potvrdilo više izvora, navodeći da će ugovor, kojim je Udruženju penzionera Podgorice ustupljen poslovni prostor od 145 metara kvadratnih u tadašnjoj Ulici Vlada Ćetkovića, a sada Rista Dragićevića u Bloku 9 Udruženju penzionera, najvjerovatnije biti raskinut.

Kako su “Vijesti” pisale prije dva dana, prostorije kluba penzionera Glavni grad je ustupio Udruženju penzionera Podgorice oslobodivši ih plaćanja kirije, a Agencija za izgradnju i razvoj se obavezala i da solidarno podmiruje finansijske obaveze po osnovu utrošene električne energije.

Ugovorom između Agencije za izgradnju i razvoj i centrale Udruženja penzionera Podgorice, decidno je navedeno da “poslovni prostor zakupac ne može izdavati u podzakup, niti se pravo korišćenja može prenositi na druga lica (pravna ili fizička) po bilo kom osnovu”.

Međutim, privredno društvo Klub penzionera Blok 9, a koje zastupa Milenko Gluščević izdalo je Z.B. prostor za 450 eura mjesečno, prvog jula prošle godine, sa obavezom da ne mijenja namjenu i da se pridržava cjenovnika utvrđenog od strane Upravnog odbora udruženja penzionera Podgorice.

U tom prostoru nalazi se i terminal za klađenje, a ugovorom o poslovnoj saradnji je definisano da “prihod ostvaren od korišćenja aparata za igre na sreću od dana potpisivanja ugovora pripada izvršiocu”, odnosno Z. B..

Zbog svega navedenog, penzioneri iz Bloka 9 su se više puta obraćali nadležnima i pisali peticiju da se poslovanje kluba uskladi sa zakonom.

Mjesno Udruženje penzionera Bloka V i VI, na osnovu žalbe članova, poslalo je dopis centrali da se ugovor sa Gluščevićem raskine pod hitno i raspiše novi oglas za ustupanje kluba. Istakli su da su primjedbe članstva osnovane, odnosno da je prostor izdatu podzakup protivno Pravilniku o korišćenju klubova penzionera i Zakonu o privredno – poslovnoj saradnji.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Korisnice naknada za troje i više djece, njih 4.200, vratiće se među penzionere
Penzije, Treće doba
3 shares382 views

Korisnice naknada za troje i više djece, njih 4.200, vratiće se među penzionere

Redakcija - nov 26, 2023

Zbog najavljenog povećanja minimalnih penzija na 450 eura od 1. januara, 4.200 majki, koje su penzije ranije zamijenile naknadama za troje i više…

IZ POKRETA PENZIONERA PORUČUJU: Uz određene korekcije ili bez, povećati penzije i ostalima
Penzije, Treće doba
3 shares276 views

IZ POKRETA PENZIONERA PORUČUJU: Uz određene korekcije ili bez, povećati penzije i ostalima

Redakcija - nov 21, 2023

Povećanjem najnižih penzija sa 298 na 450 eura od januara još uvijek nije obezbijeđen onaj nivo standarda koji će ovoj kategoriji penzionera omogućiti…

Partija i udruženja penzionera predlažu da i muškarci i žene idu u penziju sa 65 godina
Penzije, Treće doba
1 shares198 views

Partija i udruženja penzionera predlažu da i muškarci i žene idu u penziju sa 65 godina

Redakcija - nov 18, 2023

Predstavnici Partije penzionera, invalida i restitucije, Udruženja penzionera Pravda, Udruženja penzionera sa najnižim penzijama, Udruženja penzionera sa srazmjernim penzijama i Koordinacionog odbora penzionera…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci