Za penzionere Boksita nema otpremnina

Skoro svi poslanički klubovi u Skupštini podržali su ranije bivše radnike Boksita da im se kroz dopune Zakona o izmirenju obaveza isplate otpremnine, ali prilikom izjašnjavanja na skupštinskom odboru taj predlog nije prošao jer su falila dva glasa DPS-a.

Penzionerima Rudnika boksita u stečaju, uprkos ranijim obećanjima iz Vlade, stigao je konačan odgovor iz Ministarstva ekonomije da im otpremnine neće biti isplaćene. Oko 120 bivših radnika Boksita razočarani su što izvršna vlast ne želi više ni dopunom zakonskih propisa da riješi njihov problem.

“Prije nekoliko dana dobio sam odgovor Ministarstva ekonomije, na treće moje obraćanje premijeru (Dušku) Markoviću, da se odbija naš zahtjev za isplatu otpremnina i da nećemo dobiti ništa”, kaže za “Vijesti” predstavnik bivših radnika Boksita Radivoje Knežević.

Skoro svi poslanički klubovi u Skupštini podržali su ranije bivše radnike Boksita da im se kroz dopune Zakona o izmirenju obaveza isplate otpremnine, ali prilikom izjašnjavanja na skupštinskom odboru taj predlog nije prošao jer su falila dva glasa DPS-a. Knežević podsjeća da su današnji penzioneri otkrili kop Zagrad, koji se otkrivao od 1992. godine, a radilo se o najboljoj rudi boksita u Evropi.

“Da su nama dali da se iskopa i otpremi samo jedan manji brodić rude, mi bi sami riješili pitanje otpremnina. Novi gazda imovine Boksita sa ovog kopa izvezao je u Kinu više od million tona najkvalitetnijeg boksita u Evropi”, zaključio je Knežević.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci