Za penzionere Boksita nema otpremnina

Skoro svi poslanički klubovi u Skupštini podržali su ranije bivše radnike Boksita da im se kroz dopune Zakona o izmirenju obaveza isplate otpremnine, ali prilikom izjašnjavanja na skupštinskom odboru taj predlog nije prošao jer su falila dva glasa DPS-a.

Penzionerima Rudnika boksita u stečaju, uprkos ranijim obećanjima iz Vlade, stigao je konačan odgovor iz Ministarstva ekonomije da im otpremnine neće biti isplaćene. Oko 120 bivših radnika Boksita razočarani su što izvršna vlast ne želi više ni dopunom zakonskih propisa da riješi njihov problem.

“Prije nekoliko dana dobio sam odgovor Ministarstva ekonomije, na treće moje obraćanje premijeru (Dušku) Markoviću, da se odbija naš zahtjev za isplatu otpremnina i da nećemo dobiti ništa”, kaže za “Vijesti” predstavnik bivših radnika Boksita Radivoje Knežević.

Skoro svi poslanički klubovi u Skupštini podržali su ranije bivše radnike Boksita da im se kroz dopune Zakona o izmirenju obaveza isplate otpremnine, ali prilikom izjašnjavanja na skupštinskom odboru taj predlog nije prošao jer su falila dva glasa DPS-a. Knežević podsjeća da su današnji penzioneri otkrili kop Zagrad, koji se otkrivao od 1992. godine, a radilo se o najboljoj rudi boksita u Evropi.

“Da su nama dali da se iskopa i otpremi samo jedan manji brodić rude, mi bi sami riješili pitanje otpremnina. Novi gazda imovine Boksita sa ovog kopa izvezao je u Kinu više od million tona najkvalitetnijeg boksita u Evropi”, zaključio je Knežević.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose
Novosti, Penzije
3 shares291 views

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose

Redakcija - feb 22, 2024

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić,  primila je na razgovor predsjednika Partije penzionera Crne Gore-PIR Moma Joksimovića i predsjednike Udruženja penzionera sa najnižim i srazmjernim penzijama  Žanu…

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci