Za penzionere Boksita nema otpremnina

Skoro svi poslanički klubovi u Skupštini podržali su ranije bivše radnike Boksita da im se kroz dopune Zakona o izmirenju obaveza isplate otpremnine, ali prilikom izjašnjavanja na skupštinskom odboru taj predlog nije prošao jer su falila dva glasa DPS-a.

Penzionerima Rudnika boksita u stečaju, uprkos ranijim obećanjima iz Vlade, stigao je konačan odgovor iz Ministarstva ekonomije da im otpremnine neće biti isplaćene. Oko 120 bivših radnika Boksita razočarani su što izvršna vlast ne želi više ni dopunom zakonskih propisa da riješi njihov problem.

“Prije nekoliko dana dobio sam odgovor Ministarstva ekonomije, na treće moje obraćanje premijeru (Dušku) Markoviću, da se odbija naš zahtjev za isplatu otpremnina i da nećemo dobiti ništa”, kaže za “Vijesti” predstavnik bivših radnika Boksita Radivoje Knežević.

Skoro svi poslanički klubovi u Skupštini podržali su ranije bivše radnike Boksita da im se kroz dopune Zakona o izmirenju obaveza isplate otpremnine, ali prilikom izjašnjavanja na skupštinskom odboru taj predlog nije prošao jer su falila dva glasa DPS-a. Knežević podsjeća da su današnji penzioneri otkrili kop Zagrad, koji se otkrivao od 1992. godine, a radilo se o najboljoj rudi boksita u Evropi.

“Da su nama dali da se iskopa i otpremi samo jedan manji brodić rude, mi bi sami riješili pitanje otpremnina. Novi gazda imovine Boksita sa ovog kopa izvezao je u Kinu više od million tona najkvalitetnijeg boksita u Evropi”, zaključio je Knežević.

 penzioneri.me/vijesti.me

Slične novosti

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci