Ove biljke su smrt za komarce i druge insekte: Nikad se više neće približiti vašem domu! (FOTO)

Osim što će biti divan ukras vašem domu, ovo cveće će udaljiti neželjene krilate goste zauvek

Nakon kišovitih dana, ponovo nam je tu sunce – i nikad više komaraca!

Svako pokušava na svoj način da ih se reši, ali to najčešće uključuje hemikalije koje su štetne i za ljude. Zato vam predstavljamo najprirodniji mogući način da se rešite najomraženijih gostiju u svakom domu!

Sve što treba da uradite jeste da – zasadite biljku!

Naime, komarci beže od domova i bašti u kojima cvetaju određene biljke, pa ćete konačno moći da bacite sve hemikalije i uživate u domu ili bašti bez komaraca, ali i u prelepom mirisu!

Lavanda

Prijatan miris lavande komarcima je veoma iritantan i doživljavaju ga kao preteći, pa od njega beže. Osim toga, godiće vam i lavandina antiseptička i antigljivična dejstva! Možete da je zasadite u bašti, ili da je držite u sakisji blizu prozora, kako bi odbila komarce. Za još bolju zaštitu od ujeda komaraca, otkinite list lavande i istrljajte po izloženoj koži.

foto: Profimedia

Kadifa

Cvet koji uspeva gotovo svuda sadrži tiofene, jedinjenja koja odbijaju insekte. Kadifa je sjajna ako želite da jednom zauvek sprečite komarce, različite bube i stenice.

Geranijum

Ova prelepa dekorativna biljka takođe tera nekoliko vrsta insekata.

Ruzmarin

Jak miris ruzmarina držaće podaleko komarce, kupusne sovice i mušice. Efektan je u domu, ali još bolji efekat ima kada ga zapalite napolju.

Bosiljak

Ova biljka nije samo dobar začin, već i prirodan način da oterate neželjene goste! Zbog jakog mirisa koji ispušta iz listova, komarci mu se radije ne približavaju. Jedna studija je čak pokazala da je bosiljak otrovan za komarce.

 

penzioneri.me/stil.kurir.rs

Slične novosti

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja
Novosti, Porodica, Treće doba
shares320 views

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja

Ana Ana - jun 12, 2024

Na sjednici održanoj 20. maja 2024. godine, članovi Upravnog odbora Fondacije Blažo Sredanović su donijeli odluku o dodjeli 20 hiljada eura pomoći ekonomski…

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares120 views

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO

Ana Ana - jun 11, 2024

Finansijski ekspert Vladimir Drobnjak novi je direktor Fonda PIO, saznaje Portal RTCG. To je odluka Upravnog odbora Fonda PIO. Upravni odbor Fonda PIO…

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića
Novosti, Penzije, Treće doba
shares150 views

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića

Ana Ana - jun 11, 2024

Upravni odbor Fonda PIO danas bi trebalo da promijeni vršioca dužnosti Fonda PIO Ranka Aligrudića, saznaje “Dan”. Aligrudiću je juče istekao mandat vršioca…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci