Regulišite dijabetes uz pomoć karanfilića i vode: Moćni začin koji izbacuje bolesti iz tela za 10 dana! (RECEPT)

Ovaj lekoviti začin dokazano suzbija ćelije čak tri karcinoma dojke

Karanfilić je poznat i pod latinskim nazivom Syzygium aromaticum. Na latinskom se zove i clavus, što znači ekser, na koji i liči. Karanfilić je dužine između 12 i 16 mm, a cvetni pupoljak se nalazi na stablu karanfilovca.

Miris im je topao, opor i aromatičan, a okus slatkasto- gorak i vrlo jak, zbog čega je danas karanfilić jedan od najslavnijih začina na svetu i ima široku upotrebu.

U naše krajeve davno su ga doneli pomorci sa svojih putovanja. Ali on je i moćna lekovita biljka s proverenim delovanjem protiv upala, bolova, oksidacije i karcinoma.

Lekovita svojstva karanfilića

Iako mali, karanfilić je moćan lek za mnoge bolesti. Glavni sastojak je eugenol, kojem je glavno svojstvo protuupalno delovanje. Osim toga, sadrži minerale kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, cink, bakar, mangan i selen. Bogat je vitaminima C, B6, E, K, folnom kiselinom, tiaminom, riboflavinom i niacinom.

Konzumiranje karanfilića može pomoći kod niza bolesti, unutrašnjih ili spoljnih. Kao dodatak ishrani, ovaj začin može biti korišten ceo, mleven ili koncentrat kao ulje.

Prva pomoć kod zubobolje i lošeg daha

Karanfilić se od davnina koristi za uklanjanje lošeg daha. Utvrđeno je da ima analgetička svojstva, a posebno deluje kod zubobolje. U nekim zemljama stomatolozi ga koriste za dezinfekciju zuba pre operacije, zbog snažnog antibakterijskog delovanja.

Kako vama može pomoći?

Ceo karanfilić možete staviti na desni, što bliže bolnom području, zubu koji je problematičan. Zadržite ga onde. Tanka kožna membrana desni lako upija ulje iz njega te pruža trenutno olakšanje, što ćete i sami ubrzo primetiti.

Ubija parazite i loše bakterije

Karanfilić deluje kao antimikrobni agent, ubijajući parazite i bakterije u probavnom traktu. U primerenim dozama olakšava i prekomernu nadutost i grčeve. Antiparazitno čišćenje uljem karanfilića jedna je od najdelotvornijih metoda čišćenja celokupnog ogranizma, zato i jest jedan od tri sastojka poznatog antiparazitnog programa dr Hulde Klark. Ubija sve mikroskopske vrste protozoa i jajašca parazita, koja se drugim sredstvima ne mogu ukloniti iz tela.

Delotvoran je protiv mnogih vrsta gljivica uključujući i Kandidu, kao i bakterija streptokoka, stafilokoka i pneumokoka.

Koristite ga u čaju i drugim napitcima, svakodnevno, u malim dozama, kako biste povoljno uticali na svoju probavu i jačanje imuniteta.

Prirodni afrodizijak

Karanfilić je poznati prirodni afrodizijak. Način upotrebe: Popijte dve šoljice čaja od karanfilića svaki dan ili uzimajte dve kapsule karanfilića u prahu dva puta dnevno.

Čaj od karanfilića napravite na sledeći način: 2-3 karanfilića prelijte sa 2,5 dcl vruće vode i ostavite poklopljeno 15 minuta, da odstoji. Nakon toga, čaj procedite i popijte.

Rastvara krvne ugruške

Naučno je potvrđeno da je karanfilić među najzdravijim začinima sveta zbog svojih antioksidativnih svojstava. Postoje i dokazi da određeni spojevi u karanfiliću djeluju kao antihistaminici. To je jedan od najsnažnijih prirodnih rastvarača krvnih ugrušaka. Danski istraživači su otkrili da karanfilić u rastvaranju krvnih ugrušaka ima jače delovanje od aspirina, koji je mnogima deo terapije u lečenju visokog pritiska i povišenog holesterola u krvi.

Uništava rak dojke

Eugenol, glavno eterično ulje u karanfiliću, ubija preko 91 posto ćelija tri vrste raka dojke, pokazalo je istraživanje sprovedeno u laboratorijskim uslovima. U drugom istraživanju, u kojem je eugenol davan miševima, usporio je rast ćelija raka dojke za 78 posto za samo četiri nedelje.

Nedavna su istraživanja potvrdila njegovu moćnu aktivnost i protiv drugih vrsta karcinoma –prostate, pluća, grla i kože. Indija je jedna od zemalja s najvišom potrošnjom karanfilića pa nije slučajno da je u toj zemlji stopa raka dojke za 75 posto niža nego u Evropi i u Sjedinjenim Državama.

– leči nesanicu
– reguliše šećer u krvi
– smiruje upale
– ublažava bol, naročito zubobolju
– uništava bakterije
– uklanja mučninu i povraćanje
– podstiče izlučivanje sluzi
– pomaže radu jetre
– leči upalu usne šupljine i grla

Tintura od karanfilića

Sastojci: 20 grama karanfilića; 1 dcl 70-postotnog alkohola.

Karanfilić na grubo sameljite, prelijte alkoholom i ostavite u zatvorenoj tegli dve nedelje. Procedite tinkturu i uzimajte 2 do 4 kapi, u čaši vode. Koristite je za ispiranje i grgljanje usne šupljine i grla.

Ruski napitak protiv gripa i prehlade

Naučnici su potvrdili delotvornost ovog ruskog narodnog napitka protiv prehlade i upale grla.

Sastojci: – 2 dcl tople vode; – 1 čajna kašičica sveže rendanog rena; – 1 čajna kašičica mlevenih karanfilića; – 1 čajna kašičica meda.

U čaši tople vode pomešajte sastojke i lagano pijte. Povremeno promešajte, da se ren ne slegne.

Protiv povišenog šećera

Sastojci: 20 g karanfilića, 1,5l vode. Karanfilić potopiti u vodi i nakon 10ak dana piti svako jutro po 100 ml na prazan stomak.

Popijte tri flaše ovog napitka pa napravite pauzu od 15ak dana pa ponovite lečenje karanfilićem.

Lekovito kuvano vino

Skuvajte četiri dcl crnog vina s dva dcl vode. Dodajte dva karanfilića, komadić vanile, tri anisa, sušenog đumbira (koliko stane na vrh noža) i meda po želji.

Ovaj topli napitak podići će vaš imunitet, pomoći kod probavnih problema, zaštititi vas od gripe i prehlade.

Testirajte karanfiliće

Da biste proverili kvalitet karanfilića, ubacite ga u čašu vode. Ako pluta okomito, dobar je –plutanje je znak da sadrži kvalitetna i lekovita ulja kojima duguje svoju delotvornost i popularnost. Ako pluta vodoravno ili potone u čaši, to je znak da ga ne trebate koristiti.

Mere opreza: Trudnice i dojilje ne bi smele da koriste karanfilić. Karanfilić ne smete koristiti ni dve nedelje pre bilo kakve operacije.

 

penzioneri.me/stil.kurur.rs

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci