Bankari u Londonu i dalje primaju najbolje plate

Uprkos Bregzitu, London je i dalje najatraktivniji grad za bankarski sektor kada su u pitanju primanja radnika. Agencija za ljudske potencijale Emolument, uporedila je plate i bonuse 4,475 zaposlenih u bankarstvu koji rade u Londonu, Parizu, Frankfurtu i Milanu. Zaključak je da u britanskoj prijestonici radnici i dalje primaju najveće naknade.

Ako bi londonske banke preselile svoje radnike u druge evropske gradove, njihove plate, ali i bonusi drastično bi pali – naveli su u istraživanju.

Razlog tome svakako su i različiti principi nagrađivanja, ali i obračunu osnovica plata u navedenim gradovima. Tako, na primjer, bonusi u Parizu mogu biti maksimalno do 49 posto ukupne bankarske naknade, dok se u Frankfurtu isplaćuju najmanji bonusi, ali su zato osnovice plata puno veće.

Tako bi potpredsjednik banke u Frankfurtu dobio platu od 108.000 funti , dok bi na istoj poziciji u Parizu dobio svega 90.000 funti. S druge strane, u odnosu na ostale zemlje, daleko najgora situacija je u Milanu. U tom italijanskom gradu, najmanje bonuse i plate dobili bi svi zaposleni, osim menadžera. Naime, kada bi bonuse zaposlenih na toj poziciji uporedili s onima u Frankfurtu njihov bonus bi bio manji za 45.000 funti.

Pored zarade, stručnjaci Emolumenta istražili su i zadovoljstvo zaposlenih njihovom radnom okolinom, kao i uspijevaju li da postignu zadovoljavajuću ravnotežu između privatnog i poslovnog života. U tom segmentu je situacija nešto drugačija. Kako navodi CNBC, prema tim parametrima, Frankfurt se našao na prvom mjestu, dok se Pariz smestio na zadnjem mjestu liste.

 

penzioneri.me/bankar.me

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci