Opljačkani penzioneri u Baošićima: Provalnici ukrali 1200 eura

Prostorije koje u MZ Baošići koristi Mjesno udruženje penzionera Baošići obijene su u noći između srijede i četvrtka, saznaje Radio Jadran. Sav inventar u kancelariji ostao je praktično netaknut, dok je iz jedne od fioka radnog stola otuđeno 1.200 eura. Obaviještena je i kriminalistička policija, koja je obavila uviđaj, a u toku je vještačenje prikupljenih dokaza.

Riječ je o jednoj od tri prostorije u zgradi Mjesne zajednice Baošići, koju je MZ ustupila na korišćenje Mjesnom udruženju penzionera, potvrdila nam je predsjednica ovog udruženja, Dragica Samardžić. Da nešto nije u redu najprije je primijetila sekretarka, Nina Rosić, juče ujutru oko 10 h, kad je došla ispred prostorija, kaže Samardžić:

 

„Ništa drugo nije ispremetano samo fioka u kojoj su stajale pare. Ništa drugo nijesu dohvatili, čak su nam i koverte ostavili. Katanac te kapije na ulazu bio je zatvoren, tako da nikome nije jasno kako su provalnik/ci ušli i izašli. Ključ imamo samo nas troje koji tu radimo i dolazimo utorkom i četvrtkom i sekretarka MZ Baošići. Od nas niko nikome nije davao ključeve, a i sekretarka MZ kaže da isto nije nikome davala ključeve“, priča Samardžić.

Naša sagovornica nema ideju ko bi mogao uraditi ovako nešto, s obzirom da je riječ o novčanim sredstvima koja su trebala sljedeće sedmice da budu isplaćena penzionerima kao socijalna pomoć. Sa druge strane, „situaciju“ otežava i to što prostorije nijesu pokrivene video-nadzorom.

Predsjednik opštinskog udruženja penzionera Aco Radulović kaže da je ovo nezabilježen slučaj u Crnoj Gori, da neko pljačka prostorije penzionera. Na ulaznim vratima kancelarije penzionera bilo je pokušaja otključavanja, međutim, u kancelariju je provaljeno tako što je izbijen štok. Policija sumnja da je prostorije opljačkao neko ko je znao gdje stoji novac, budući da Mjesno udruženje nema kasu:

„Mi kao opštinsko Udruženje penzionera jutros smo pokrenuli akciju, odnosno predsjedniku Udruženja penzionera Crne Gore i direktoru Fonda PIO tražili vanrednu pomoć od 200, 300, 500 eura kako bismo nadomjestili makar dio gubitka, jer je Mjesno udruženje ostalo bez sredstava. Isti dopis uputili smo i predsjedniku Opštine, Stevanu Katiću. Mjesna udruženja i opštinsko Udruženje će kako smo dogovorili dio novca od članarina opredijeliti kao pomoć da bi MU Baošići moglo da nastavi sa radom“, kazao je Radulović.

Mjesno udruženje penzionera u Baošićima broji između 300 i 400 članova, a dio njih je u veoma teškoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji.

 

penzioneri.me/radiojadran.com

Slične novosti

Crveni krst Crne Gore održao obuku za brigu o starijima
Novosti
1 shares157 views

Crveni krst Crne Gore održao obuku za brigu o starijima

Redakcija - mar 27, 2023

Crveni krst Crne Gore je u okviru projekta prekogranične saradnje “Briga o starijima Crna Gora - Albanija - Bosna i Hercegovina" koji se…

Počinje isplata februarskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
5 shares342 views

Počinje isplata februarskih penzija

Redakcija - mar 18, 2023

Isplata penzija za februar počela je 17. marta, a kako obavještavaju u Fondu penzijskog i invalidskog obrazovanja prosjećna pentija iznosi 374 eura. U…

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares483 views

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata

Redakcija - mar 15, 2023

Penzoneri ne mogu očekivati 150 eura pomoći uz ovu penziju, jer će im novac biti uplaćen tek kada Evropska komisija isplati 27 miliona…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci