Opljačkani penzioneri u Baošićima: Provalnici ukrali 1200 eura

Prostorije koje u MZ Baošići koristi Mjesno udruženje penzionera Baošići obijene su u noći između srijede i četvrtka, saznaje Radio Jadran. Sav inventar u kancelariji ostao je praktično netaknut, dok je iz jedne od fioka radnog stola otuđeno 1.200 eura. Obaviještena je i kriminalistička policija, koja je obavila uviđaj, a u toku je vještačenje prikupljenih dokaza.

Riječ je o jednoj od tri prostorije u zgradi Mjesne zajednice Baošići, koju je MZ ustupila na korišćenje Mjesnom udruženju penzionera, potvrdila nam je predsjednica ovog udruženja, Dragica Samardžić. Da nešto nije u redu najprije je primijetila sekretarka, Nina Rosić, juče ujutru oko 10 h, kad je došla ispred prostorija, kaže Samardžić:

 

„Ništa drugo nije ispremetano samo fioka u kojoj su stajale pare. Ništa drugo nijesu dohvatili, čak su nam i koverte ostavili. Katanac te kapije na ulazu bio je zatvoren, tako da nikome nije jasno kako su provalnik/ci ušli i izašli. Ključ imamo samo nas troje koji tu radimo i dolazimo utorkom i četvrtkom i sekretarka MZ Baošići. Od nas niko nikome nije davao ključeve, a i sekretarka MZ kaže da isto nije nikome davala ključeve“, priča Samardžić.

Naša sagovornica nema ideju ko bi mogao uraditi ovako nešto, s obzirom da je riječ o novčanim sredstvima koja su trebala sljedeće sedmice da budu isplaćena penzionerima kao socijalna pomoć. Sa druge strane, „situaciju“ otežava i to što prostorije nijesu pokrivene video-nadzorom.

Predsjednik opštinskog udruženja penzionera Aco Radulović kaže da je ovo nezabilježen slučaj u Crnoj Gori, da neko pljačka prostorije penzionera. Na ulaznim vratima kancelarije penzionera bilo je pokušaja otključavanja, međutim, u kancelariju je provaljeno tako što je izbijen štok. Policija sumnja da je prostorije opljačkao neko ko je znao gdje stoji novac, budući da Mjesno udruženje nema kasu:

„Mi kao opštinsko Udruženje penzionera jutros smo pokrenuli akciju, odnosno predsjedniku Udruženja penzionera Crne Gore i direktoru Fonda PIO tražili vanrednu pomoć od 200, 300, 500 eura kako bismo nadomjestili makar dio gubitka, jer je Mjesno udruženje ostalo bez sredstava. Isti dopis uputili smo i predsjedniku Opštine, Stevanu Katiću. Mjesna udruženja i opštinsko Udruženje će kako smo dogovorili dio novca od članarina opredijeliti kao pomoć da bi MU Baošići moglo da nastavi sa radom“, kazao je Radulović.

Mjesno udruženje penzionera u Baošićima broji između 300 i 400 članova, a dio njih je u veoma teškoj materijalnoj i zdravstvenoj situaciji.

 

penzioneri.me/radiojadran.com

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci