Odšteta od 20 do 200€ zbog nestanka struje

Početak primjene finansijskih nadoknada koje će sljedovati kupce električne energije u slučaju nestanka struje, predviđen je za avgust i tada počinjemo sa primjenom pravila koja su već na našem sajtu, saopštio je predsjednik Odbora direktora Regulatorne agencije za energetku (RAE) Branislav Prelević.

On je u parlamentu kazao da će se kompenzacije kretati od 20 do 200 eura zavisno od stepena ugroženosti i naponskog nivoa na kojem se potrošač nalazi.

“Osim što se radilo na proširenju mreže, radi se i na kvalitetu čime su se stekle okolnosti da regulator pripremi pravila kojima će finansijski da penališe ili sankcioniše mrežne djelatnosti u korist potrošača u slučaju nedobijajanja kvalitetne usluge”, kazao je Prelević u odgovoru poslaniku SD Borisu Mugoši, prenose Dnevne novine.

Agencija je, kako je dodao, ispunila zakonsku obavezu i 2017. donijela Pravila o minimumu kvaliteta isporuke snabdijevanja električnom energijom.

“Ta pravila definišu kriterijume koji se odnose na kvalitet usluge prenosnog i distributivnog sistema kao i snabdjevača električnom energijom, poput maksimalnog trajanja prekida isporuke struje, roka za najavu planiranog prekida, roka za izdavanje saglasnosti za priključenje, za ponovno priključenje, obilazak mjernog mjesta i minimum standarda po pitanju otklanjanja odstupanja od napona”, naveo je predsjednik Odbora RAE.

Prelević je u parlamentu predstavio Finansijski izvještaj sa izvještajem o radu RAE za prošlu godinu i tom prilikom ukazao da su prihodi Agencije u prošloj godini za 101.000 veći od planiranih, dok su troškovi niži za oko 256.000 eura.

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci