U trenu sam ostao bez najbližih… Teške suze Dragutina koji je izgubio ženu, sina i unuke blizance

– Ne pitajte ništa – rekao je penzioner Dragutin Pešić, ne sluteći da će život izgubiti i njegov drugi unuk

Aleksandar Pešić (42), njegova majka Stanica i osmogodišnji sinovi blizanci nastradali su od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd – Niš kod skretanja za Požarevac kada ih je u njihov “sitroen”, iz još uvek neutvrđenih razloga, udario Adem Smail (49) svojim “folksvagen šaranom”.

– Ne pitajte me ništa. U trenu sam ostao bez najbližih. Gde ću, kako ću sam, ne znam kako mi je drugi unuk, znam samo da je povređen.

Ovim rečima drhtavim glasom o saobraćajnoj nesreći u kojoj su nastradali Aleksandar Pešić (42), njegova majka Stanica (75) i sin (8), a teško povređen dečakov blizanac, govorio je Pešićev otac Dragutin.

Na žalost, danas je objavljena još jedna tragična vest – jedini preživeli iz jučerašnje stravične nesreće kod skretanja za Požarevac – osmogodišnji mališan za čiji život su se lekari borili, preminuo je u bolnici.

ALBANAC SE ZAKUCAO U NJIHOVO VOZILO

Ova nesreća dogodila se u subotu oko 10.00 sati na autoputu Beograd-Niš kod skretanja za Požarevac, kada se “folksvagen šaran”, finiskih registarskih oznaka, za čijem volanu je bio Albanac sa Kosova Adem Smail (45), državljanin Finske, zakucao u Pešićev “sitroen”.

U Smailovom automobilu bili su njegovi žena i dvoje dece, ali srećom niko od njih nije povređen.

Šta je izazvalo saobraćajnu nesreću, još nije poznato, ali su se javile pojedine informacije da je Albanac zaspao za volanom. U svakom slučaju, on je izgubio kontrolu nad vozilom, a automobil u kom je bila porodica Pešić nekoliko puta se prevrnuo, a zatim završio u jarku pored puta.

MOLIO SE DA BAR JEDNO DETE PREŽIVI, PREMINUO IPAK I DRUGI BLIZANAC

Vest o teškoj nesreći tek popodne stigla je u kragujevačko naselje Pivara, odakle su Pešići. Deda Dragutin Pešić, skrhan bolom i prevelikom tugom, primao je saučešće komšija i prijatelja. Za njega nema reči utehe.

Javljeno mu je, kaže, da je otao bez sina, supruge i unuka. Sa teškom mukom priča da je na vestima čuo da se desila nesreća i da se pominje automobil kragujevačkih oznaka.

Zvao je sina, suprugu. Uzalud, niko se nije odazivao na njegove brojne pozive. Najcrnje sumnje obistinile su se kada su mu javljena imena nastradalih u nesreći.

– Molim vas, ne pitajte me ništa. U trenu sam ostao bez najbližih. Gde ću, kako ću sam, ne znam kako mi je drugi unuk, znam samo da je povređen – jedva je prozborio penzioner Dragutin.

Dok starina steže dlanove, komšije ne mogu da veruju da je ovu porodicu zadesila takva nesreća.

– Dugo smo komšije i prijatelji, ali ni sam ne znam šta da kažem Dragutinu, kako da ga utešim – priča jedan komšija za “Novosti”.

Inače, stradali Aleksandar bio je, kako saznaju reporteri ovog lista, veoma vezan za blizance, koje su supruga i on dobili posle više godina lečenja. Aleksandru je, saznaje se, i brat preminuo, a živeo je sa majkom Stanicom i ocem Dragutinom.

 

penzioneri.me/novosti.rs

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci