Penzioneru skidan novac sa bankovnog računa

ZENICA – Srbin povratnik u Zenicu rekao je Srni da mu je više puta sa računa u Rajfajzen banci skidan novac sa jednog bankomata u zeničkom naselju Crkvice, što je prije nekoliko mjeseci prijavio i banci i policiji, a slučaj još nije riješen.

Ovaj penzioner, koji je želio da ostane anoniman, rekao je da ne zna tačan iznos novca jer je više puta sa sve tri kartice skidan novac u različitim iznosima, a nekad mu je novac u toku dana bio i vraćan na račun.

“Prije podne neko skine 200 KM, a poslije podne uplati, a ima slučajeva kada nije uplaćivao”, ispričao je on.

Ovaj srpski povratnik je naveo da je to primijetio proljetos 9. aprila kada je došao u banku i službenica mu rekla da je dan prije podigao 100 KM, koje on, kaže, nije podizao.

“Još nisam poludio da ne znam da sam podigao novac”, naveo je ovaj penzioner i istakao da mu nije uzimana cijela penzija ili pola, nego mu i ostane malo na računu.

On je istakao da je uputio prigovor banci iz koje su mu rekli da je kod njih sve u redu i da se obrati policiji, što je i učinio. Poslije nekoliko dana, on kaže da su ga pozvali iz banke iz Sarajeva zbog njegovog prigovora i rekli mu “da žele da riješe slučaj u njegovu korist i da se dogovore”, ali, naveo je on, to do danas nije riješeno.

On je naveo da mu je “direktorka u Rajfajzen banci u Zenici rekla u julu da zna za taj slučaj, da je na godišnjem odmoru i da će maksimalno sarađivati”, te naglasio da je na kraju poništio kartice, zatvorio račun u Rajfajzen banci i prešao u drugu banku.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona rečeno je Srni da službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave jedan u Zenici vrše provjere i postupaju po dvije prijave koje ovo lice podnijelo nadležnoj policijskoj stanici 11. aprila i 18. jula zbog sumnjivih transakcija sa bankovnog računa u njegovom vlasništvu, odnosno podizanja gotovine na bankomatu u naselju Crkvice.

U policiji kažu da su u skladu sa zaprimljenim prijavama odmah pristupili provjeri radi rasvjetljavanja i dokumentovanja svih činjenica i okolnosti koje se tiču navoda iz prijave.

“U tom kontekstu, iz banke je prikupljena određena dokumentacija, te je postupano u skladu sa naredbom Opštinskog suda u Zenici, kada su izuzeti i određeni sadržaji zabilježeni sistemima video nadzora”, naveli su iz MUP-a.

Iz MUP-a kažu da policija ove aktivnosti i dalje preduzima, kao i ostale potrebne mjere u skladu sa smjernicama i uputstvima postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, radi rasvjetljavanja i dokumentovanja prijavljenog krivičnog djela.

Iz Rajfajzen banke Srni je rečeno da je “utvrđeno da je transakcija koja je predmet reklamacije nastala uredno, uz korištenje kartice i unošenjem PIN-a koji je poznat jedino imaocu kartice”.

U ovoj banci su istakli da sve eventualne nesuglasice banka rješava u skladu s važećim propisima i u saradnji s nadležnim institucijama.

“Nakon što klijent banci uputi reklamaciju, vrše se detaljne provjere nakon kojih banka informiše klijenta na način koji je označio na obrascu za reklamacije. Dodatno, u skladu s procedurama, ukoliko ishod reklamacije nije pozitivan banka klijenta informiše i putem preporučenog pisma”, istakli su iz Rajfajzen banke i naveli da je banka postupila u skladu s tim i u slučaju ove reklamacije.

 

penzioneri.me/nezavisne.com

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci