Udruženje penzionera Podgorica traži od Vlade 765.000 eura za gradnju penzionerske zgrade

Rukovodstvo Udruženja penzionera Podgorice razgovaralo je sa Dritanom Abazovićem, predsjednikom Vlade o detaljima izgradnje četvrte penzionerske zgrade na Starom aerodromu. Izgradnja još nije počela jer nije zatvorena finansijska konstrukcija. Sa Abazovićem su dogovorili da ponove sve zahtjeve, što su i uradili prije nekoliko dana. – Predsjednik udruženja razgovarao je sa Dritanom Abazoviće i dogovorili su se da obnovimo sve zahtjeve.

“Mi smo to uradili prije nekoliko dana. Poslali smo zahtjeve Vladi, premijeru, potpredsjedniku Vlade, direktoru Fonda PIO. Povratnih informacija nije bil”,  kaže Puniša Stanišić, koordinator za stambenu gradnju.

Stanišić kaže da će do maja čekati odgovore od nadležnih, i za to vrijeme neće tražiti sufinansijera, a o daljim koracima će odlučiti na upravnom odboru.

On je istakao i da im je 25. maja 2021. godine nedostajalo 493.380 eura za gradnju, ali zbog poskupljenja materijala poslije godinu dana radovi su poskupili i sada im fali 765.401 eura.

“Na sve ovo se oglušila se i tadašnja Vlada Zdravka Krivokapića, ali i ova sada Dritana Abazovića. Pisali smo pisma i prvom premijeru i drugom, i direktoru Fonda PIO, Savezu udruženja penzionera, nijesu nas udostaojili da odgovore. Skupština Crne Gore je 3. juna 2022. godine na Odboru za finansije, ekonomiju i budžet sa sedam glasova za donijela zaključak da pozivaju Vladu da sredstva iz tekuće budžetske rezerve ili potencijalno sredstava sa drugih pozicija u okviru budžeta države opredijeli za finansijsku podršku izgradnje stambene zgrade za penzionere u Podgorici. Niko nije reagovaro na ovo. Stručna služba vršila je predračun radova na 25. maj 2022. godine i utvrdila da nam fali 765.401 eura”, kaže Stanišić.

Stanišić ističe da su plac za gradnju zgrade dobili od Glavnog grada i da su ga uknjižili na Udruženje.

“Lokaciju imamo, projekti gotovi, na njih je državni arhitekta dao saglasnost. Glavni grad je dao besplatno lokaciju, oslobodio nas plaćanja komunalija i dali sredstva za uređenje terena. Mi ne smijemo raspisati tender za izvođača radova kada nemamo orjentaciono zaokruženu finansijsku konsrukciju”, ističe Stanišić.

 

(Dan.co.me)

Slične novosti

Sindikalna potrošačka korpa za 4. kvartal 1.850 eura
Novosti
5 shares418 views

Sindikalna potrošačka korpa za 4. kvartal 1.850 eura

Redakcija - dec 03, 2023

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) i Centar za edukaciju, informisanje i sindikalna istraživanja (CEISI), na današnjoj press konferenciji, predstavili su sindikalnu potrošačku…

MINISTARSTVO PRIPREMILO IZMJENE ZAKONA: Od 1. januara minimalna penzija 450 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares387 views

MINISTARSTVO PRIPREMILO IZMJENE ZAKONA: Od 1. januara minimalna penzija 450 eura

Redakcija - dec 03, 2023

Pokret Evropa sad objavio je danas da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja pripremilo i uvrstilo u izmjene i dopune Zakona o penzijskom…

SOCIJALNI SAVJET PREDLAŽE: Starosna granica za odlazak u penziju 65 godina za muškarce i žene i 15 godina radnog staža
Novosti, Penzije, Treće doba
4 shares361 views

SOCIJALNI SAVJET PREDLAŽE: Starosna granica za odlazak u penziju 65 godina za muškarce i žene i 15 godina radnog staža

Redakcija - dec 02, 2023

Socijalni savjet predložiće Vladi da usvoji izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koje podrazumijevaju da starosna granica za odlazak u penziju bude…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci