Udruženje penzionera Podgorica traži od Vlade 765.000 eura za gradnju penzionerske zgrade

Rukovodstvo Udruženja penzionera Podgorice razgovaralo je sa Dritanom Abazovićem, predsjednikom Vlade o detaljima izgradnje četvrte penzionerske zgrade na Starom aerodromu. Izgradnja još nije počela jer nije zatvorena finansijska konstrukcija. Sa Abazovićem su dogovorili da ponove sve zahtjeve, što su i uradili prije nekoliko dana. – Predsjednik udruženja razgovarao je sa Dritanom Abazoviće i dogovorili su se da obnovimo sve zahtjeve.

“Mi smo to uradili prije nekoliko dana. Poslali smo zahtjeve Vladi, premijeru, potpredsjedniku Vlade, direktoru Fonda PIO. Povratnih informacija nije bil”,  kaže Puniša Stanišić, koordinator za stambenu gradnju.

Stanišić kaže da će do maja čekati odgovore od nadležnih, i za to vrijeme neće tražiti sufinansijera, a o daljim koracima će odlučiti na upravnom odboru.

On je istakao i da im je 25. maja 2021. godine nedostajalo 493.380 eura za gradnju, ali zbog poskupljenja materijala poslije godinu dana radovi su poskupili i sada im fali 765.401 eura.

“Na sve ovo se oglušila se i tadašnja Vlada Zdravka Krivokapića, ali i ova sada Dritana Abazovića. Pisali smo pisma i prvom premijeru i drugom, i direktoru Fonda PIO, Savezu udruženja penzionera, nijesu nas udostaojili da odgovore. Skupština Crne Gore je 3. juna 2022. godine na Odboru za finansije, ekonomiju i budžet sa sedam glasova za donijela zaključak da pozivaju Vladu da sredstva iz tekuće budžetske rezerve ili potencijalno sredstava sa drugih pozicija u okviru budžeta države opredijeli za finansijsku podršku izgradnje stambene zgrade za penzionere u Podgorici. Niko nije reagovaro na ovo. Stručna služba vršila je predračun radova na 25. maj 2022. godine i utvrdila da nam fali 765.401 eura”, kaže Stanišić.

Stanišić ističe da su plac za gradnju zgrade dobili od Glavnog grada i da su ga uknjižili na Udruženje.

“Lokaciju imamo, projekti gotovi, na njih je državni arhitekta dao saglasnost. Glavni grad je dao besplatno lokaciju, oslobodio nas plaćanja komunalija i dali sredstva za uređenje terena. Mi ne smijemo raspisati tender za izvođača radova kada nemamo orjentaciono zaokruženu finansijsku konsrukciju”, ističe Stanišić.

 

(Dan.co.me)

Slične novosti

Počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares167 views

Počinje isplata penzija

Redakcija - maj 18, 2023

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata penzija za april 2023.…

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon
Penzije, Treće doba
7 shares294 views

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon

Redakcija - maj 13, 2023

U februaru ove godine najniži iznos srazmjerne penzije u zemlji iznosio je 3,18 eura, dok je najviši isplaćeni srazmjerni iznos bio 1.054 eura,…

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb
Zdravlje
7 shares536 views

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb

Jasna Pejović - maj 12, 2023

Plućna embolija odnosi živote, a krvni ugrušci mogu uzrokovati cijeli niz drugih problema. Tromb ili krvni ugrušak može vam uzrokovati probleme koji variraju od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci