PENZIONERI U PODGORIČKOM DOMU STARIH: “Ovo nema ni u Švajcarskoj” (VIDEO)

Korisnici Doma starih u Podgorici, sa kojima je razgovarao Portal Penzioneri.me, prezadovoljni su uslovima boravka u ovoj ustanovi, smještajem, hranom, higijenom, ali, bez izuzetka, najzadovljniji su osobljem i direktoricom Jelenom Šofranac. 

DIREKTORICA DOMA STARIH U PODGORICI: Briga o starima treba da postane dobra praksa cjelokupnog društva (VIDEO)

U Domu su, kako kažu, kao kod kuće.

Mirko Vukićević ima 85 godina jedan je od prvih stanara podgoričkog Doma starih. Pratio je gradnju Doma,  čekajući da otvori svoja vrata za korisnike i kaže da je ispunio sva njegova očekivanja, pa i više od toga.

Foto Penzioneri.me

“Imam dviije ćerke, jako dobre i požrtvovane, ostao sam bez supruge i čekao da se Dom otvori, i u normalnim okolnostima opredijelio sam se da dođem ovdje. Dobio sam visoki komfor, ljudski odnos, pažnju i njegu. Ja njih ovdje ne mogu gledati drugačije već kao svoju porodicu”, kaže Mirko.

Hranu i čistoću ocjenjuje kao “izvanredne”. Ipak, nešto mu i smeta:

“Koliko je na visokom nivou ovaj Dom i usluga, toliko je loš prilaz Domu. Toliko je pijeska i šuta na prilazu. To treba da bude avenija! Ovdje borave od seljaka do akademika i društvo mora to dovesti na najveći nivo življenja. Sramota je da na prilazu ovakvom objektu se radi ovo, nabacuje se po desetak kamiona šljunka i ostalog materijala”, kaže Mirko i apeluje da se sredi prilaz Domu starih.

Foto Penzioneri.me

Svakodnevica stanara ovog Doma ispunjena je druženjem, brigom osoblja i njegom stručnih lica.

Većina njih ima porodice, ali su, kako su nam rekli, željeli da svoje dane ispune kvalitetnim druženjem i aktivnostima, i uglavnom su ovdje na vlastitu inicijativu. Bilo je i slučajeva da su porodice bile protiv, ali su oni bili uporni.

I nisu požalili. Ovo su samo neki od utisaka korisnika podgoričkog Doma starih:

 

 

 

Slične novosti

Počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares167 views

Počinje isplata penzija

Redakcija - maj 18, 2023

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore obavijestio je korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja da će isplata penzija za april 2023.…

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon
Penzije, Treće doba
7 shares294 views

Najniža srazmjerna penzija tri eura, najviša 1.000, potrebno dopuniti zakon

Redakcija - maj 13, 2023

U februaru ove godine najniži iznos srazmjerne penzije u zemlji iznosio je 3,18 eura, dok je najviši isplaćeni srazmjerni iznos bio 1.054 eura,…

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb
Zdravlje
7 shares536 views

Prepoznajte simptome, mogu vam spasiti život: 6 znakova da će vam se stvoriti tromb

Jasna Pejović - maj 12, 2023

Plućna embolija odnosi živote, a krvni ugrušci mogu uzrokovati cijeli niz drugih problema. Tromb ili krvni ugrušak može vam uzrokovati probleme koji variraju od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci