U domu za stare kod Zagreba dvije osobe poginule, jedna povrijeđena

Dvije osobe su poginule, a jedna je povrijeđena u eksploziji koja se dogodila danas oko 13.30 u domu za stare u Dugom Selu, saopštila je zagrebačka policija.

Poginuli su 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško povrijeđen. Slijedi istraga i utvrđivanje okolnosti događaja.

Kako nezvanično saznaje N1 Zagreb, jedna osoba je aktivirala bombu. Policija je i dalje na terenu i pokušavaju utvrditi detalje.

“U Domu je bilo pet štićenika, policija je dvoje njih preselila na drugo mejsto. Istraga traje, tako da ćemo teško danas saznati sve okolnosti nesreće. Bilo je za ručkom, nešto je strašno puklo, pogledam napolje – nema ništa. Kad sam kasnije izašao na terasu vidio sam policiju i shvatio da je nešto strašno bilo”, rekao je za N1 Zagren jedan od susjeda koji nije znao da se tu nalazi Dom za starije.

“Tu je bilo mislim četiri starije osobe, ne znam je li sve bilo prijavljeno”, dodao je.

Nesreća se dogodila u podrumu, a ni gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian nije znao da se u toj kući pružaju usluge za starija lica. Rekao je da površno poznaje vlasnike i da se oni bave vajarstvom, čemu svjedoči i tabla ispred kuće, dok nikakve oznake nema da je tu dom za starije.

“Puno je novih doseljenika i teško ih je sve znati. Grad ima 22.000 stanovnika i ne znam da je ovdje porodica koja pruža usluge za starije. To nije posao gradonačelnika”, rekao je.

Kako su kasnije potvrdili iz Ministarstva rada za N1 Zagreb, objekat ima dozvolu za smještaj starijih osoba i udomiteljske usluge.

Komandant vatrogasne zajednice Dugo Selo Željko Remenar potvrdio je Hini da su poginuli muškarac i žena, a još jedan muškarac je teško povrijeđen i prevezen je u bolnicu.

Vatrogasci su na poziv izašli na teren u Zagrebačkoj ulici 60, gde su utvrdili da nije bilo požara, nego da je reč o eksploziji, kazao je Remenar.

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci