U domu za stare kod Zagreba dvije osobe poginule, jedna povrijeđena

Dvije osobe su poginule, a jedna je povrijeđena u eksploziji koja se dogodila danas oko 13.30 u domu za stare u Dugom Selu, saopštila je zagrebačka policija.

Poginuli su 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško povrijeđen. Slijedi istraga i utvrđivanje okolnosti događaja.

Kako nezvanično saznaje N1 Zagreb, jedna osoba je aktivirala bombu. Policija je i dalje na terenu i pokušavaju utvrditi detalje.

“U Domu je bilo pet štićenika, policija je dvoje njih preselila na drugo mejsto. Istraga traje, tako da ćemo teško danas saznati sve okolnosti nesreće. Bilo je za ručkom, nešto je strašno puklo, pogledam napolje – nema ništa. Kad sam kasnije izašao na terasu vidio sam policiju i shvatio da je nešto strašno bilo”, rekao je za N1 Zagren jedan od susjeda koji nije znao da se tu nalazi Dom za starije.

“Tu je bilo mislim četiri starije osobe, ne znam je li sve bilo prijavljeno”, dodao je.

Nesreća se dogodila u podrumu, a ni gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian nije znao da se u toj kući pružaju usluge za starija lica. Rekao je da površno poznaje vlasnike i da se oni bave vajarstvom, čemu svjedoči i tabla ispred kuće, dok nikakve oznake nema da je tu dom za starije.

“Puno je novih doseljenika i teško ih je sve znati. Grad ima 22.000 stanovnika i ne znam da je ovdje porodica koja pruža usluge za starije. To nije posao gradonačelnika”, rekao je.

Kako su kasnije potvrdili iz Ministarstva rada za N1 Zagreb, objekat ima dozvolu za smještaj starijih osoba i udomiteljske usluge.

Komandant vatrogasne zajednice Dugo Selo Željko Remenar potvrdio je Hini da su poginuli muškarac i žena, a još jedan muškarac je teško povrijeđen i prevezen je u bolnicu.

Vatrogasci su na poziv izašli na teren u Zagrebačkoj ulici 60, gde su utvrdili da nije bilo požara, nego da je reč o eksploziji, kazao je Remenar.

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci