U domu za stare kod Zagreba dvije osobe poginule, jedna povrijeđena

Dvije osobe su poginule, a jedna je povrijeđena u eksploziji koja se dogodila danas oko 13.30 u domu za stare u Dugom Selu, saopštila je zagrebačka policija.

Poginuli su 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško povrijeđen. Slijedi istraga i utvrđivanje okolnosti događaja.

Kako nezvanično saznaje N1 Zagreb, jedna osoba je aktivirala bombu. Policija je i dalje na terenu i pokušavaju utvrditi detalje.

“U Domu je bilo pet štićenika, policija je dvoje njih preselila na drugo mejsto. Istraga traje, tako da ćemo teško danas saznati sve okolnosti nesreće. Bilo je za ručkom, nešto je strašno puklo, pogledam napolje – nema ništa. Kad sam kasnije izašao na terasu vidio sam policiju i shvatio da je nešto strašno bilo”, rekao je za N1 Zagren jedan od susjeda koji nije znao da se tu nalazi Dom za starije.

“Tu je bilo mislim četiri starije osobe, ne znam je li sve bilo prijavljeno”, dodao je.

Nesreća se dogodila u podrumu, a ni gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian nije znao da se u toj kući pružaju usluge za starija lica. Rekao je da površno poznaje vlasnike i da se oni bave vajarstvom, čemu svjedoči i tabla ispred kuće, dok nikakve oznake nema da je tu dom za starije.

“Puno je novih doseljenika i teško ih je sve znati. Grad ima 22.000 stanovnika i ne znam da je ovdje porodica koja pruža usluge za starije. To nije posao gradonačelnika”, rekao je.

Kako su kasnije potvrdili iz Ministarstva rada za N1 Zagreb, objekat ima dozvolu za smještaj starijih osoba i udomiteljske usluge.

Komandant vatrogasne zajednice Dugo Selo Željko Remenar potvrdio je Hini da su poginuli muškarac i žena, a još jedan muškarac je teško povrijeđen i prevezen je u bolnicu.

Vatrogasci su na poziv izašli na teren u Zagrebačkoj ulici 60, gde su utvrdili da nije bilo požara, nego da je reč o eksploziji, kazao je Remenar.

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci