Otvoren Dnevni boravak za odrasle i starije i osobe invaliditetom

Dnevni boravak za odrasle i starije i osobe invaliditetom otvoren je danas u Kotoru, na površini od 107 metara kvadratnih, za 20 korisnika, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Kako su naveli dnevni boravak je otvorio ministar tog resora Admir Adrović sa predsjednikom opštine Kotor Vladimirom Jokićem i direktorom Doma starih u Risnu Srđanom Dragomanovićem.

“Otvaranjem Dnevnog boravka nastojimo da poboljšamo kvalitet života u ovoj opštini i stvorimo uslove za integraciju ovih ranjivih kategorija u zajednicu. Namjera je da se odrasla i starija lica i lica sa invaliditetom integrišu na osnovu jednakih mogućnosti, kao i da se kod korisnika podstakne razvoj praktičnih vještina, da se osnaže za samostalan život i da im se pruži prilika da, u granicama svojih mogućnosti, doprinesu unapređenju socijalnog ambijenta u opštini Kotor”, kazao je Adrović.

Naveo je da će se u Dnevnom boravku u skladu sa potrebama korisnika, obezbjeđivati niz važnih aktivnosti i organizovati radno-okupacione, odnosno edukativne aktivnosti, koje podstiču razvoj novih znanja i vještina.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić istakao je da će se otvaranjem Dnevnog boravka, osim pružanja novih sadržaja, poboljšati i kvalitet života naših najstarijih sugrađana.

“Otvaranje ovog objekta je samo nastavak naše politike da naročito budemo obazrivi prema osjetljivim grupama. Intencija Opštine Kotor je da i dalje nastavi da radi na unaprjeđenju sadržaja za najosjetljivije grupe u našem gradu. Otvoreni smo za sve tendencije da se poboljša kvalitet života najstarijim sugrađanima, a vjerujem da ćemo i tokom naredne godine imati programe koji će im učiniti ljepšim treće životno doba”, naveo je Jokić.

Direktor JU Dom starih “Grabovac” Risan Srđan Dragomanović istakao je da je ovo najveći Dnevni boravak u Crnoj Gori, čije je opremanje koštalo 46.000 eura.

“Pružaće usluge za 20 korisnika kojima će biti obezbijeđeni obroci, društvene igre, psiho-socijalna podrška, mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi, kao i različite radionice i sve ono što je nekada nedostajalo ovim generacijama, koje su dva puta ovaj grad podizali iz pepela. Ne smijemo zaboraviti da su korisnici naših usluga generacije koje su poslije rata gradile ovaj grad i državu, tako da mislim da smo svi zajedno nešto dobro napravili”, kazao je Dragomanović.

Dnevni boravak za starija lica u opštini Kotor je 17. objekat ove vrste u Crnoj Gori.

Do sada su otvorena u Nikšiću (2), Danilovgradu (2), Mojkovcu (1), Plavu (1), Cetinju (2), Rožajama (1), Bijelom Polju (2), Petnjici (1), Pljevljima (2), Risnu (1) i Kolašin (1).

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci