U Domu starih Nikšić pljušte međusobne optužbe za partijsko zapošljavanje i zloupotrebe, UO smijenio direktorku

Upravni odbor (UO) Doma starih u Nikšiću na današnjoj sjednici smijenio je direktoricu te ustanove Anđelu Lalatović, a za vršiteljku dužnosti izabrali su Jelenu Banjević inače rukovoditeljku socijalne službe u toj ustanovi.

Sjednica UO Doma danas je održana u toj ustanovi, a Lalatović je pozvala novinare s ciljem da i oni prisustvuju zasijedanju, što članovi tog tijela nisu dozvolili, obkavioje RTNK.

Lalatović je ustvrdila da je UO sjednicu zakazao suprotno poslovniku, a i Statutu Doma, da nije, kao što je trebalo, obaviještena, te da joj, takođe, nezakonito nisu dozvoli da prisustvuje.

Pošto je smatrala da su zbog navedenog članovi UO nezakonito u prostorijama Doma pozvala je policiju, čiji službenici su došli u Dom, ali nisu sproveli nikakve radnje jer, kako su kazali, za to nisu imali elemenata.

Ipak, predsjednik UO Zdravko Zečević je danas bio u policiji gdje je dao izjavu, a novinarima je obećao da će se u ime UO Doma starih Nikšić povodom današnjih dešavanja obratiti saopštenjem za javnost.

Lalatović naglašava da UO nije imao ovlašćenja da uđe u ustanovu samim tim što nije ni zakazao sjednicu pravovremeno.

„Ovdje nezakonito na samo njima svojstven način. Vrše smjenu mene kao direktora. Vjerujem da će se time pozabaviti tužilaštvo i ministarstvo“, kazala je Lalatović dok je trajala sjednica UO.

Istakla je da UO zasijeda u nepotpunom sastavu, odnosno od tri člana sjednici prisustvuju dva od kojih je jedan predsjednik tog tijela Zdravko Zečević. Lalatović je kazala da sjednici prisustvuje, takođe, kako tvrdi, nezakonito, i zaposlena u Domu, odnosno šefica socijalne službe u Domu Jelena Banjević.

„Pozivam sve relevantne instutucije, tužilaštvo da ovom vidu demonstriranja sile, moći, ljudske samovolje stanu na kraj. Obratiću se institucijama da se ovo nepočinstvo nikad ne ponovi. Deset godina sam u sistemu socijalne zaštite, i nikad sličnije ni jedan Upravni odbor ovako nešto nije uradio. Vjerujem da se to radi po direktivama raznih društvenih političkih aktera iz sistema. Naši zaposleni trpe velike ucjene od strane predsjednika UO, od strane nekih zaposlenih iz službi i takav način i vid komunikacije je bio nepodnošljiv“, naglasila je Lalatović.

Lalatović je inače jutros obavijestila javnost da je podnijela inicijativu za smjenu Zečevića koji je na nju, kako je ustvrdila, vršio pritisak da „partijski zapošljava“. Protiv Zečevića je jutros najavila i podnošenje krivične prijave.

Lalatović tvrdi da Zečević partijski zapošljava

Lalatović je ranije podnijela inicijativu za smjenu predsjednika Upravnog odbora Zdravka Zečevića, kao i krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja i ucjene.

Ona je tvrdila da od Zečevića trpi pritiske i ucjene koje se odnose na sprovođenje kadrovske politike u Domu starih.

Po  njenim riječima, Zečević je u junu ove godine došao u prostorije Doma starih i dostavio joj spisak kandidata koje je “potrebno zaposliti u Domu starih”.

Sa druge strane, dio zaposlenih u Domu starih, upire prstom upravo u, sada već bivšu direktorku Lalatović, da zloupotrebljava položar, te zapošljava sebi bliske osobe.

Slične novosti

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja
Novosti, Porodica, Treće doba
shares320 views

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja

Ana Ana - jun 12, 2024

Na sjednici održanoj 20. maja 2024. godine, članovi Upravnog odbora Fondacije Blažo Sredanović su donijeli odluku o dodjeli 20 hiljada eura pomoći ekonomski…

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares120 views

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO

Ana Ana - jun 11, 2024

Finansijski ekspert Vladimir Drobnjak novi je direktor Fonda PIO, saznaje Portal RTCG. To je odluka Upravnog odbora Fonda PIO. Upravni odbor Fonda PIO…

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića
Novosti, Penzije, Treće doba
shares150 views

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića

Ana Ana - jun 11, 2024

Upravni odbor Fonda PIO danas bi trebalo da promijeni vršioca dužnosti Fonda PIO Ranka Aligrudića, saznaje “Dan”. Aligrudiću je juče istekao mandat vršioca…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci