Koje je najbezbednije mjesto za život u poznim godinama?

Porodica i jake veze sa okruženjem, veze unutar bilo koje zajednice, čine život bezbjednijim nego što to može bilo kakva služba ili “servis građana”.

Švajcarska? Ima li nešto bliže? Zaista, možemo li se pripremiti da na pragu penzije potražimo neko, ne samo ugodnije i racionalnije , već i bezbjednije mesto za život?

Nažalost, bezbednost nije konstanta neke države, grada ili dela naselja, i lako može doći do velikih promena po ovom pitanju za svega nekoliko godina.

Jedan dio ljudi smatra da su veći urbani centri problematični po pitanju bezbjednosti za život starijih osoba. Nije riječ samo o koncentraciji kriminala, već i koncentraciji različitih ljudi, saobraćaja, slabijim vezama i poznanstvima sa okruženjem, itd.

Sa druge strane, svjedoci smo da se u manjim mjestima, tamo gde su “živa” domaćinstva manje ili više izdvojena jedna od drugih, često dešavaju i teški zločini izvršeni nad starijim ljudima, iz koristoljublja, ali i usled “poremećenih porodičnih odnosa”.

U svakom slučaju,porodica i jake veze sa okruženjem, veze unutar bilo koje zajednice, čine život bezbjednijim nego što to može bilo kakva služba ili “servis građana”. Vaše komšije, prijatelji i rođaci su ti koji će biti pored Vas svakog dana, oni su ti koji će pozvati pomoć, koji će Vam pružiti prvu pomoć, bilo da je to prevoz do ljekara ili svakodnevna kupovina tokom poledice i vremenskih nepogoda.

penzioneri.me/penzin.rs

Slične novosti

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)
Novosti, Penzije, Posao 55+
9 shares518 views

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)

Redakcija - okt 01, 2023

Prvi crnogorski SENIOR FEST održan je danas u Njegoševom parku u Podgorici uz učešće brojnih partnera i prijatelja manifestacije koja je okupila veliki…

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci