Koje je najbezbednije mjesto za život u poznim godinama?

Porodica i jake veze sa okruženjem, veze unutar bilo koje zajednice, čine život bezbjednijim nego što to može bilo kakva služba ili “servis građana”.

Švajcarska? Ima li nešto bliže? Zaista, možemo li se pripremiti da na pragu penzije potražimo neko, ne samo ugodnije i racionalnije , već i bezbjednije mesto za život?

Nažalost, bezbednost nije konstanta neke države, grada ili dela naselja, i lako može doći do velikih promena po ovom pitanju za svega nekoliko godina.

Jedan dio ljudi smatra da su veći urbani centri problematični po pitanju bezbjednosti za život starijih osoba. Nije riječ samo o koncentraciji kriminala, već i koncentraciji različitih ljudi, saobraćaja, slabijim vezama i poznanstvima sa okruženjem, itd.

Sa druge strane, svjedoci smo da se u manjim mjestima, tamo gde su “živa” domaćinstva manje ili više izdvojena jedna od drugih, često dešavaju i teški zločini izvršeni nad starijim ljudima, iz koristoljublja, ali i usled “poremećenih porodičnih odnosa”.

U svakom slučaju,porodica i jake veze sa okruženjem, veze unutar bilo koje zajednice, čine život bezbjednijim nego što to može bilo kakva služba ili “servis građana”. Vaše komšije, prijatelji i rođaci su ti koji će biti pored Vas svakog dana, oni su ti koji će pozvati pomoć, koji će Vam pružiti prvu pomoć, bilo da je to prevoz do ljekara ili svakodnevna kupovina tokom poledice i vremenskih nepogoda.

penzioneri.me/penzin.rs

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci