UZ 89. koncert KIC POP HORA na SENIOR FEST-u: Humanost na prvom mjestu (FOTO/VIDEO)

KIC POP HOR je rado prihvatio poziv organizatora Senior Fest-a i poklonio svoj 89. koncert korisnicima domova starih i dnevnih centara iz: Podgorice, Risna, Nikšića, Pljevalja, Bijelog Polja, Danilovgrada, Spuža a povodom Međunarodnog dana starih – 1. oktobra.

Veselo je bilo u Njegoševom parku prošle nedjelje, a dobro upjevani i raspoloženi horisti, pjevali su pod umjetničkim vođstvom Ivane Vlajnić,   za „treće doba“ i brojne člnove njihovih porodica, komšije, prolaznike, goste: Oj svijetla majska zoro, Hej Sloveni,   Uz maršala Tita, Kraj Sutjeske hladne vode, Bilećanku, Odiseju… Naravno, uz dobro poznat antifašistički repertoar KIC pop hora, publika je uživala i u pop hitovima: Devojko mala, Grudi balkanske, Dođi u 5 do 5, Ljuljaj me nežno, Džuli, Pjevam danju, pjevam noću, uz novu kompoziciju Makadama „Spava moj grad“… Pjesmu „Zemljo moja“ tradicionalno je publika pjevala uglas sa horom, a izvođenje kompozicija Hava nagila, Bela ćao, i Računajte na nas,  podiglo je publiku na noge, pa su mnogi i zaigrali ili se pridružili horu na sceni!

Menadžerka hora Snežana Burzan Vuksanović podsjeća na već tradicionalnu saradnju hora sa risanskim domom Grabovac, u kojem su održali tri koncerta (2019,2020. i 2022). Dodaje da je ove godine KIC pop hor pjesmom proslavio svoj 6. rodjendan poklanjajući 1. marta  nezaboravan koncert korisnicima Doma starih u Podgorici, a sredinom marta, zapaženim nastupom hor je otvorio novi, Dom starih u Nikšiću. 

Crnogorski pop hor prepoznat je u crnogorskom društvu kao društveno angažovan ansambl koji organizuje i podržava događaje sa humanim, humanitarnim, filantropskim prefiksom. Podsjećamo da se hor  pjesmom borio protiv fašizma više desetina puta u Podgorici i širom regiona, slavili su sa građanima više puta i Dan Evrope, 21. maj, 13. jul, nove godine, borili se koncertima protiv nasilja nad ženama i u porodici, protiv maloljetničkih brakova, nekoliko puta učestvovali u „ružičastom oktobru“ podržavajući ženske NVO u borbi protiv kancera dojke,  podržali pjesmom na poziv UNDP-a formiranje Ženske političke mrežu, prikupljali pomoć za Tursku i Siriju, pjevali za djecu i mlade Resursnog centra „Podgorica,  a ako je pomoć potrebna nekom članu hora odmah se svi odazovu i pomognu! Da, ovo je hor velikih humanista i ljudi toplog srca.  Takva je, kako kažu,  i njihova publika širom regiona – kvalitetna, probirljiva, iskrena!!!

„Zato ćemo i dalje biti neprofitni, pod okriljem NVU Kutak i Sanje Radusinović, a sve VAS koji podržavate naš rad i uspjehe, pozivamo da nam pomognete u nabavci nove scenske garderobe, snimanju spotova i sl.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VOP (@vop_media)

I na kraju, svoj  90. koncert KIC pop hor održati  20. oktobra u beogradskom Domu omladine!“, sa ponosom najavaljuje osnivačica i menadžerka hora Burzan Vuksanović.

Slične novosti

KONATAR: URA će predložiti povećanje svih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares312 views

KONATAR: URA će predložiti povećanje svih penzija

Redakcija - dec 05, 2023

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar najavio je da će ta partija podnijeti predlog izmjena zakona o PIO kako bi svi penzioneri dobili…

Sindikalna potrošačka korpa za 4. kvartal 1.850 eura
Novosti
5 shares418 views

Sindikalna potrošačka korpa za 4. kvartal 1.850 eura

Redakcija - dec 03, 2023

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) i Centar za edukaciju, informisanje i sindikalna istraživanja (CEISI), na današnjoj press konferenciji, predstavili su sindikalnu potrošačku…

MINISTARSTVO PRIPREMILO IZMJENE ZAKONA: Od 1. januara minimalna penzija 450 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares387 views

MINISTARSTVO PRIPREMILO IZMJENE ZAKONA: Od 1. januara minimalna penzija 450 eura

Redakcija - dec 03, 2023

Pokret Evropa sad objavio je danas da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja pripremilo i uvrstilo u izmjene i dopune Zakona o penzijskom…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci