UZ 89. koncert KIC POP HORA na SENIOR FEST-u: Humanost na prvom mjestu (FOTO/VIDEO)

KIC POP HOR je rado prihvatio poziv organizatora Senior Fest-a i poklonio svoj 89. koncert korisnicima domova starih i dnevnih centara iz: Podgorice, Risna, Nikšića, Pljevalja, Bijelog Polja, Danilovgrada, Spuža a povodom Međunarodnog dana starih – 1. oktobra.

Veselo je bilo u Njegoševom parku prošle nedjelje, a dobro upjevani i raspoloženi horisti, pjevali su pod umjetničkim vođstvom Ivane Vlajnić,   za „treće doba“ i brojne člnove njihovih porodica, komšije, prolaznike, goste: Oj svijetla majska zoro, Hej Sloveni,   Uz maršala Tita, Kraj Sutjeske hladne vode, Bilećanku, Odiseju… Naravno, uz dobro poznat antifašistički repertoar KIC pop hora, publika je uživala i u pop hitovima: Devojko mala, Grudi balkanske, Dođi u 5 do 5, Ljuljaj me nežno, Džuli, Pjevam danju, pjevam noću, uz novu kompoziciju Makadama „Spava moj grad“… Pjesmu „Zemljo moja“ tradicionalno je publika pjevala uglas sa horom, a izvođenje kompozicija Hava nagila, Bela ćao, i Računajte na nas,  podiglo je publiku na noge, pa su mnogi i zaigrali ili se pridružili horu na sceni!

Menadžerka hora Snežana Burzan Vuksanović podsjeća na već tradicionalnu saradnju hora sa risanskim domom Grabovac, u kojem su održali tri koncerta (2019,2020. i 2022). Dodaje da je ove godine KIC pop hor pjesmom proslavio svoj 6. rodjendan poklanjajući 1. marta  nezaboravan koncert korisnicima Doma starih u Podgorici, a sredinom marta, zapaženim nastupom hor je otvorio novi, Dom starih u Nikšiću. 

Crnogorski pop hor prepoznat je u crnogorskom društvu kao društveno angažovan ansambl koji organizuje i podržava događaje sa humanim, humanitarnim, filantropskim prefiksom. Podsjećamo da se hor  pjesmom borio protiv fašizma više desetina puta u Podgorici i širom regiona, slavili su sa građanima više puta i Dan Evrope, 21. maj, 13. jul, nove godine, borili se koncertima protiv nasilja nad ženama i u porodici, protiv maloljetničkih brakova, nekoliko puta učestvovali u „ružičastom oktobru“ podržavajući ženske NVO u borbi protiv kancera dojke,  podržali pjesmom na poziv UNDP-a formiranje Ženske političke mrežu, prikupljali pomoć za Tursku i Siriju, pjevali za djecu i mlade Resursnog centra „Podgorica,  a ako je pomoć potrebna nekom članu hora odmah se svi odazovu i pomognu! Da, ovo je hor velikih humanista i ljudi toplog srca.  Takva je, kako kažu,  i njihova publika širom regiona – kvalitetna, probirljiva, iskrena!!!

„Zato ćemo i dalje biti neprofitni, pod okriljem NVU Kutak i Sanje Radusinović, a sve VAS koji podržavate naš rad i uspjehe, pozivamo da nam pomognete u nabavci nove scenske garderobe, snimanju spotova i sl.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VOP (@vop_media)

I na kraju, svoj  90. koncert KIC pop hor održati  20. oktobra u beogradskom Domu omladine!“, sa ponosom najavaljuje osnivačica i menadžerka hora Burzan Vuksanović.

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci