KONATAR: Spajić pokazao da će opet prevariti srazmjerne penzionere

Iako je najavio povećanje minimalnih penzija za srazmjerne penzionere, odbijanjem predloga poslanika Građanskog pokreta URA kojim je predviđeno povećanje i srazmjernih penzija na 450 eura, Spajić i njegova Vlada su pokazali da će opet prevariti korisnike srazmjernih penzija, kazao je šef poslaničkog kluba GP URA Miloš Konatar.

Konatar je naglasio da je predlogom URA predviđeno povećanje minimalne penzije i za srazmjerne penzionere na 450 eura i to od 1. januara 2025. godine, kako bi bilo dovoljno vremena da se obezbijedi novac u budžetu za sledeću godinu, tako da nije postojao niti jedan jedini smisleni razlog da Spajić odbije predlog poslanika URA.

“Odbijanjem Vlade predloga URA o izmjena Zakona o PIO za srazmjerne penzionere, tj. povećanje minimalne penzije i za korisnike srazmjernih penzija na 450 eura je najbolji dokaz da je Spajić bio neiskren i da opet želi da prevari srazmjerne penzionere u Crnoj Gori, od kojih se većina njih nalazi u najtežem materijalnom položaju i svakako ne zaslužuju ovakav neodgovoran i neozbiljan odnos premijera Spajića i njegove Vlade”, zaključio je poslanik i potpredsjednik URA Miloš Konatar.

Vlada smatra da ne treba prihvatiti izmjene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju koje su u skupštinsku proceduru predali poslanici URA, jer u njemu nema fiskalne analize za povećanje srazmjernih penzija na 450 eura, zbog čega bi se znatno opteretio penzijski sistem.

Vlada smatra da bi prihvatanjem predložene izmjene zakona, bez prethodne fiskalne analize koja bi obuhvatala tačan i precizan broj korisnika srazmjernih penzija koje isplaćuje Fond PIO u Crnoj Gori u ukupnom iznosu do 450 eura, kao i podatke o zbirnom iznosu penzije ostvarene u Crnoj Gori i u državama sa kojima Crna Gora primjenjuje bilateralne sporazume o socijalnom osiguranju, došlo bi do znatnog opterećenja penzijskog sistema, što bi uticalo na stabilnost i održivost budžetskog finansiranja prava iz PIO.

Slične novosti

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja
Novosti, Porodica, Treće doba
shares320 views

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja

Ana Ana - jun 12, 2024

Na sjednici održanoj 20. maja 2024. godine, članovi Upravnog odbora Fondacije Blažo Sredanović su donijeli odluku o dodjeli 20 hiljada eura pomoći ekonomski…

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares120 views

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO

Ana Ana - jun 11, 2024

Finansijski ekspert Vladimir Drobnjak novi je direktor Fonda PIO, saznaje Portal RTCG. To je odluka Upravnog odbora Fonda PIO. Upravni odbor Fonda PIO…

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića
Novosti, Penzije, Treće doba
shares150 views

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića

Ana Ana - jun 11, 2024

Upravni odbor Fonda PIO danas bi trebalo da promijeni vršioca dužnosti Fonda PIO Ranka Aligrudića, saznaje “Dan”. Aligrudiću je juče istekao mandat vršioca…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci