KIC pop hor pjeva u Domu starih Podgorica 4. jula, u Nikšiću 10. jula, a u Sarajevu 27. jula

Popularni podgorički KIC pop hor obradovaće koncertom, i ovog ljeta, korisnike i zaposlene u Domu starih Podgorica, i to u četvrtak, 4. jula od 20 h.

Na repertoaru oko 40 horista, uz umjetničko vođstvo Ivane Vlajnić, biće prvo, dio njihovog regionalno poznatog projekta „Bez dileme – antifašizam“, odnosno splet partizanskih, revolucionarnih i antifašističkih pjesama ( Teče Tara, Bilećanka, Po šumama i gorama, Komandant Sava, Mlada partizanka, Zemljo moja i dr) a potom i dio pop, evergrin repertoara i pjesme: Zdravka Čolića, Perpera, Galije, Daniela Popovića, Plavog orkestra, Olivera Mandića – podsjećaju iz hora, uz napomenu da se 4. jul u SFRJ obilježavao kao Dan borca.

Već sljedeće sedmice, a ususret Danu državnosti Crne Gore, u srijedu, 10. jula KIC pop hor će od 20 h premijerno nastupiti u prelijepom ambijentu ispred nikšićke Gradske kuće, na poziv biblioteke „Njegoš“, a izvešće projekat „Bez dileme – antifašizam“.

“Dodajmo da će 27. jula, podgorički KIC pop hor četvrti put održati koncert u Sarajevu, i to ispred Narodnog pozorišta. Ovog ljeta Sarajlijama će se predstaviti projektom „Bez dileme – antifašizam”, navodi se u saopštenju.

Prema riječima menadžerke i producentkinje hora Snežane Burzan Vuksanović, horisti se raduju ponovnom susretu sa divnim ljudima u Domu starih Podgorica, koji će imati priliku da prvi čuju neke nove pjesme koje je hor uvrstio u repertoar.

Takođe, dodaje ona, izazov za horiste predstavlja i premijerni koncertni nastup u Nikšiću, a biće to njihov 108. koncert, jer su do sada samo nekoliko puta imali nastupe sa po par pjesama u gradu pod Trebjesom.

“Sarajevo je takođe naš grad, i veoma smo srećni što smo pozvani da uveličamo svečanost obilježavanja Dana ustanka BiH”, naglašava Burzan Vuksanović.

Prvi crnogorski pop hor već sedam i po godina širom zemlje i regiona širi dobre vibracije, odličnu energiju i raspoloženje, pjeva o ljubavi među ljidima, dobroti, slobodi i antifašizmu, djeluju pod okriljem NVU Kutak, a njihov rad možete pratiti na FB, Instagramu i na You tube kanalu KIC pop hora – zaključna je poruka hora.

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci