Domu starih u Nikšiću vozila vrijedna 42 hiljade eura

JU Dom starih ,,Nikšić” uručena je vrijedna donacija u vidu vozila za prevoz osoba sa invaliditetom, u vrijednosti od 42 hiljade eura bez PDV-a, saopšteno je iz te ustanove. Donator je Turska organizacija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA, na čelu sa koordinatorkom Nihal Ersoj.

Kako su kazali iz doma stgarih, ova vrijedna donacija će veoma doprinijeti  unapređenju kvaliteta života njihovih korisnika.

“Osim što se navedenim humanim gestom popravilo materijalno stanje Doma, isti je  izmamio osmjehe na licima naših korisnika, jer predstavlja pravi primjer kako bi svi oni koji su u mogućnosti trebalo da pomažu najranjivijoj populaciji. Bolji kvalitet usluga koje se pružaju u našoj ustanovi, kao i efikasniji rad i bezbjedniji prevoz više korisnika istovremeno omogućeni su, i izdignuti na veći nivo”, navodi se u saopštenju.

Navode da je Dom ustanova otvorena za saradnju sa svim međunarodnim i drugim organima, organizacijama i udruženjima koje mogu dati svoj doprinos da se na brži i efikasniji način realizuju mnoge programske aktivnosti, a čiji je krajnji cilj ostvarivanje interesa starijih osoba  za njihovo puno i aktivno učestvovanje u svim oblastima društvenog života.

V.D direktorice Jelena Banjević izrazila je zahvalnost na  uručenoj donaciji, ističući da je ona usmjerena na pravu adresu, jer će umnogome  doprinijeti  poboljšanju kvaliteta  zdravstvene zaštite korisnika Doma.

“Svečana primopredaja ove izuzetno velike, i za našu Ustanovu, itekako značajne donacije obaviće se u dogledno vrijeme”, navodi se u saopštenju.

Turska agencija TIKA u Crnoj Gori osnovana je 2007.godine, i od tada je realizovala više od 450 projekata.
Nadamo se da će ljudi dobre volje i dalje pružati nesebičnu podršku u našem svakodnevnom radu.

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci