“MUTILO SE” Zašto se zatvaraju klubovi za penzionere u Podgorici

Klubovi za penzionere u Podgorici, odlukom Glavnom grada, zatvaraju se.

Kako saznaje Portal “Penzioneri” klubovi se zatvaraju jer su inspekcijski organi utvrdili da su radili nezakonito, odnosno da su penzionerska udruženja, davala prostore u zakup privatnim licima koja su na taj rčun ubirala značajne prihode.

Da se “mutilo” tvrde i u Udruženju za zaštitu penzionera “Pravda” i Partiji penzionera, invalida i restitucije Crne Gore. Imaju, kažu, i dokaz da je Savez udruženja penzionera Crne Gore obavljao sumnjive poslove.

“Klubovi penzionera su radili u interesu nečijem, svom interesu, onoga ko ih je formirao, a svaki klub i svako ko se bavi trgovinomm, i uslužnim djelatnostima treba da plaća porez”, potvrdio je za Portaal Penzioneri Momo Joksimović iz Partije penzionera, invalida i restitucije Crne Gore.

Iz Udruženja “Pravda” tvrde da su se desetine hiljada eura “uplaćivale” klubovima penzionera, a da nema pravdanja troškova niti se zna gdje je novac završio. Isto je, kažu, i sa navodnim uplatama za jednokratne pomoći penzionerima.

“Za jednokratne pomoći 67.000 eura, 30.000 je navodno uplaćeno, a gdje je onih preostaalih 37.000 niko nema odgovor”, navode.

Iz Saveza udruženja penzionera Crne Gore nijesu odgovarali na pozive, a ni iz Glavnog grada nisu pojasnili zašto su se odlučili za zatvaranje klubova penzionera.

M.K.

Slične novosti

Kako je reformisan penzioni sistem u Sjevernoj Makedoniji: Prikupljanje sredstava kroz doprinose
Penzije, Pitanja, Treće doba
shares0 views

Kako je reformisan penzioni sistem u Sjevernoj Makedoniji: Prikupljanje sredstava kroz doprinose

Jasna Pejović - maj 13, 2024

Svaki zaposleni ima pravo da lično (u roku od tri mjeseca od prvog zaposlenja) bira sa kojim će penzionim društvom zaključiti ugovor o…

SPAJIĆ: Srazmjerni penzioneri će imati 450 eura penzije od naredne godine
Novosti, Penzije, Treće doba
shares488 views

SPAJIĆ: Srazmjerni penzioneri će imati 450 eura penzije od naredne godine

Ana Ana - maj 10, 2024

Najkasnije od sledeće godine će svi srazmjerni penzioneri dobiti dostojanstven tretman kao i ostali penzioneri, najavio je premijer Milojko Spajić na pres konferenciji…

MILOVIĆ: Smanjenje penzionih doprinosa tektonski potres ekonomije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares195 views

MILOVIĆ: Smanjenje penzionih doprinosa tektonski potres ekonomije

Ana Ana - maj 09, 2024

Smanjenje penzionih doprinosa tekstonski potres ekonomije Crne Gore, kazao je Nikola Milović, poslanik Demokratske partije socijalista i nosioc liste “Budva može bolje”. Upozorava…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci