“MUTILO SE” Zašto se zatvaraju klubovi za penzionere u Podgorici

Klubovi za penzionere u Podgorici, odlukom Glavnom grada, zatvaraju se.

Kako saznaje Portal “Penzioneri” klubovi se zatvaraju jer su inspekcijski organi utvrdili da su radili nezakonito, odnosno da su penzionerska udruženja, davala prostore u zakup privatnim licima koja su na taj rčun ubirala značajne prihode.

Da se “mutilo” tvrde i u Udruženju za zaštitu penzionera “Pravda” i Partiji penzionera, invalida i restitucije Crne Gore. Imaju, kažu, i dokaz da je Savez udruženja penzionera Crne Gore obavljao sumnjive poslove.

“Klubovi penzionera su radili u interesu nečijem, svom interesu, onoga ko ih je formirao, a svaki klub i svako ko se bavi trgovinomm, i uslužnim djelatnostima treba da plaća porez”, potvrdio je za Portaal Penzioneri Momo Joksimović iz Partije penzionera, invalida i restitucije Crne Gore.

Iz Udruženja “Pravda” tvrde da su se desetine hiljada eura “uplaćivale” klubovima penzionera, a da nema pravdanja troškova niti se zna gdje je novac završio. Isto je, kažu, i sa navodnim uplatama za jednokratne pomoći penzionerima.

“Za jednokratne pomoći 67.000 eura, 30.000 je navodno uplaćeno, a gdje je onih preostaalih 37.000 niko nema odgovor”, navode.

Iz Saveza udruženja penzionera Crne Gore nijesu odgovarali na pozive, a ni iz Glavnog grada nisu pojasnili zašto su se odlučili za zatvaranje klubova penzionera.

M.K.

Slične novosti

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)
Novosti, Penzije, Posao 55+
9 shares518 views

ODRŽAN PRVI CG SENIOR FEST: Penzioneri su resurs, a ne teret države (FOTO/VIDEO)

Redakcija - okt 01, 2023

Prvi crnogorski SENIOR FEST održan je danas u Njegoševom parku u Podgorici uz učešće brojnih partnera i prijatelja manifestacije koja je okupila veliki…

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci