“MUTILO SE” Zašto se zatvaraju klubovi za penzionere u Podgorici

Klubovi za penzionere u Podgorici, odlukom Glavnom grada, zatvaraju se.

Kako saznaje Portal “Penzioneri” klubovi se zatvaraju jer su inspekcijski organi utvrdili da su radili nezakonito, odnosno da su penzionerska udruženja, davala prostore u zakup privatnim licima koja su na taj rčun ubirala značajne prihode.

Da se “mutilo” tvrde i u Udruženju za zaštitu penzionera “Pravda” i Partiji penzionera, invalida i restitucije Crne Gore. Imaju, kažu, i dokaz da je Savez udruženja penzionera Crne Gore obavljao sumnjive poslove.

“Klubovi penzionera su radili u interesu nečijem, svom interesu, onoga ko ih je formirao, a svaki klub i svako ko se bavi trgovinomm, i uslužnim djelatnostima treba da plaća porez”, potvrdio je za Portaal Penzioneri Momo Joksimović iz Partije penzionera, invalida i restitucije Crne Gore.

Iz Udruženja “Pravda” tvrde da su se desetine hiljada eura “uplaćivale” klubovima penzionera, a da nema pravdanja troškova niti se zna gdje je novac završio. Isto je, kažu, i sa navodnim uplatama za jednokratne pomoći penzionerima.

“Za jednokratne pomoći 67.000 eura, 30.000 je navodno uplaćeno, a gdje je onih preostaalih 37.000 niko nema odgovor”, navode.

Iz Saveza udruženja penzionera Crne Gore nijesu odgovarali na pozive, a ni iz Glavnog grada nisu pojasnili zašto su se odlučili za zatvaranje klubova penzionera.

M.K.

Slične novosti

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares222 views

Konatar: Poslanici većine u Skupštini odbili da podrže povećanje dječijih dodataka i srazmjernih penzija

Ana Ana - jul 09, 2024

“Nevjerovatno je da poslanici parlamentarne većine: PES, NSD, DNP, Demokrate i SNP juče u Skupštini nisu podržali povećanje dječijih dodataka za 50%, kao…

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”
Novosti, Treće doba, Zdravlje
shares202 views

Registrovana ambulanta u JU Dom starih “Bijelo Polje”

Ana Ana - jul 09, 2024

Ambulanta opšte medicine u sklopu JU Dom starih “Bijelo Polje” zvanično je registrovana od strane Ministarstva zdravlja, uz podršku krovne institucije Ministarstva rada…

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate
Novosti, Posao 55+, Treće doba
shares754 views

Penzioner dočekao (ne)pravdu poslije skoro dvije decenije: Naplatio zaostale plate

Ana Ana - jul 06, 2024

Forbes Srbija početkom nedjelje pisao je o slučaju jednog građanina Srbije koji je godinama vodio spor sa bivšim poslodavcem i konačno dočekao da…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci