“MUTILO SE” Zašto se zatvaraju klubovi za penzionere u Podgorici

Klubovi za penzionere u Podgorici, odlukom Glavnom grada, zatvaraju se.

Kako saznaje Portal “Penzioneri” klubovi se zatvaraju jer su inspekcijski organi utvrdili da su radili nezakonito, odnosno da su penzionerska udruženja, davala prostore u zakup privatnim licima koja su na taj rčun ubirala značajne prihode.

Da se “mutilo” tvrde i u Udruženju za zaštitu penzionera “Pravda” i Partiji penzionera, invalida i restitucije Crne Gore. Imaju, kažu, i dokaz da je Savez udruženja penzionera Crne Gore obavljao sumnjive poslove.

“Klubovi penzionera su radili u interesu nečijem, svom interesu, onoga ko ih je formirao, a svaki klub i svako ko se bavi trgovinomm, i uslužnim djelatnostima treba da plaća porez”, potvrdio je za Portaal Penzioneri Momo Joksimović iz Partije penzionera, invalida i restitucije Crne Gore.

Iz Udruženja “Pravda” tvrde da su se desetine hiljada eura “uplaćivale” klubovima penzionera, a da nema pravdanja troškova niti se zna gdje je novac završio. Isto je, kažu, i sa navodnim uplatama za jednokratne pomoći penzionerima.

“Za jednokratne pomoći 67.000 eura, 30.000 je navodno uplaćeno, a gdje je onih preostaalih 37.000 niko nema odgovor”, navode.

Iz Saveza udruženja penzionera Crne Gore nijesu odgovarali na pozive, a ni iz Glavnog grada nisu pojasnili zašto su se odlučili za zatvaranje klubova penzionera.

M.K.

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci