Magnezijum štiti od raka debelog crijeva!

Rak debelog crijeva je jedan od najčešćih tipova raka, a najčešće se javlja kod osoba starijih od 50 godina. Dosadašnja istraživanja su pokazala da nastanak raka debelog crijeva možete spriječiti usvajanjem zdravijih životnih navika, naročito prehrambenih.

Posljednje istraživanje naučnika iz Holandije otkriva da povećanjem unosa magnezijuma možete smanjiti rizik od nastanka raka debelog crijeva. U istraživanju je učestvovalo 1500 osoba, a naučnici su proučavali zdravlje i životne navike svih sudionika.

Rezultati istraživanja su pokazali da osobe, koje su dnevno unosile 100mg magnezija, imaju za 19% manji rizik od nastanka raka debelog crijeva. Magnezijum se naročito učinkovitim pokazao kod učesnika koji su bili prekomjerne tjelesne težine i stariji od 55 godina.

Magnezijum se pokazao učinkovitim u prevenciji i liječenju drugih vrsta raka, a jedno istraživanje evropskih naučnika je pokazalo da svakodnevnim unosom 100mg magnezijuma možete smanjiti rizik od nastanka raka gušterače.

Magnezijum učestvuje u više od 300 hemijskih procesa u tijelu i prisutan je u svakoj tjelesnoj stanici. Niska razina magnezijuma je povezana s povećanim rizikom od nastanka kancerogenih stanica.

penzioneri.me/centarzdravlja.hr

Slične novosti

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose
Novosti, Penzije
3 shares291 views

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose

Redakcija - feb 22, 2024

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić,  primila je na razgovor predsjednika Partije penzionera Crne Gore-PIR Moma Joksimovića i predsjednike Udruženja penzionera sa najnižim i srazmjernim penzijama  Žanu…

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci