Da li bake i deke više vole unučad od vlastite djece?

Bake i djedovi često znaju reći da unučad vole više i od vlastite djece. Za svoju, tvrde, nisu imali dovoljno ni vremena ni strpljenja. Djeca u njima pak vide zaštitnike, osobe od povjerenja koje ih bezuslovno vole, baš kao i roditelji, ali su ipak znatno popustljiviji.

Koliko je takav odnos važan, pokazuje i podatak da u Americi postoji i program zamjenskih djedova i baka. Mi se srećom toliko nismo otuđili jedni od drugih. U to će vas uvjeriti i suze djeda iz naše sljedeće priče.

Iako joj je 77 godina, baka Nada uvijek pronađe način kako uveseliti unučad – pa joj nakon pjesme nije teško ni zaigrati fudbal.

I sve to kako bi svojim unucima pružila što ljepše djetinjstvo, a ona sama uživala u ulozi bake!

“Da vam iskreno kažem, ja sam sad u 78 godini godini, doduše bolje se osjećam kada sam sa njima nego kada sam sama!”, kaže baka Nada.

Ne zamjeraju unuci baki što je možda sporija od prijatelja dok šutira loptu – jer upravo su djeca posebno vezana za djedove i babe!

Sigurno, voljeno i srećno u zagrljaju svog dede se osjećaju se Nikola i Filip. Upravo su ta dva mala dječaka potpuno osvojila srce svoga dede Mladena!

“Najveća mi je nagrada kad Filip plače i ja kleknem ispred njega, on se počne smijati i zagrli me, i kad Nikola dok ručamo i kad ništa ne pričamo on iz čista mira kaže “ deda ja tebe puno volim'”, reče sa suzama u očima deda Mladen.

U stvari, toliko je lijepo vidjeti u ovim vremenima ovakve suze, čiste radosnice – isprovocirane samo najnježnijom dječijom ljubavlju.

Odnos s roditeljima očeva i majki jedan je od najvažnijih kada je u pitanju dječija psiha!

I baka Nada uvijek nađe načina da udovolji svojim unucima Nikoli i Nini, no svjesna je da je i na njoj ona vaspitna uloga! No i uz te, ne uvijek najugodnije mjere – baka Nada osvaja srca svojih unuka!

Potpuno je normalno da babe i dede imaju posebnu ulogu u životima djece. Tačnije – to je uzajamna ljubav koja nas prati od prvih pa do starih dana – jer uspomene na babe i dedove ostaju za cijeli život!

Izvor: Magazin net

 

Slične novosti

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci