Da li bake i deke više vole unučad od vlastite djece?

Bake i djedovi često znaju reći da unučad vole više i od vlastite djece. Za svoju, tvrde, nisu imali dovoljno ni vremena ni strpljenja. Djeca u njima pak vide zaštitnike, osobe od povjerenja koje ih bezuslovno vole, baš kao i roditelji, ali su ipak znatno popustljiviji.

Koliko je takav odnos važan, pokazuje i podatak da u Americi postoji i program zamjenskih djedova i baka. Mi se srećom toliko nismo otuđili jedni od drugih. U to će vas uvjeriti i suze djeda iz naše sljedeće priče.

Iako joj je 77 godina, baka Nada uvijek pronađe način kako uveseliti unučad – pa joj nakon pjesme nije teško ni zaigrati fudbal.

I sve to kako bi svojim unucima pružila što ljepše djetinjstvo, a ona sama uživala u ulozi bake!

“Da vam iskreno kažem, ja sam sad u 78 godini godini, doduše bolje se osjećam kada sam sa njima nego kada sam sama!”, kaže baka Nada.

Ne zamjeraju unuci baki što je možda sporija od prijatelja dok šutira loptu – jer upravo su djeca posebno vezana za djedove i babe!

Sigurno, voljeno i srećno u zagrljaju svog dede se osjećaju se Nikola i Filip. Upravo su ta dva mala dječaka potpuno osvojila srce svoga dede Mladena!

“Najveća mi je nagrada kad Filip plače i ja kleknem ispred njega, on se počne smijati i zagrli me, i kad Nikola dok ručamo i kad ništa ne pričamo on iz čista mira kaže “ deda ja tebe puno volim'”, reče sa suzama u očima deda Mladen.

U stvari, toliko je lijepo vidjeti u ovim vremenima ovakve suze, čiste radosnice – isprovocirane samo najnježnijom dječijom ljubavlju.

Odnos s roditeljima očeva i majki jedan je od najvažnijih kada je u pitanju dječija psiha!

I baka Nada uvijek nađe načina da udovolji svojim unucima Nikoli i Nini, no svjesna je da je i na njoj ona vaspitna uloga! No i uz te, ne uvijek najugodnije mjere – baka Nada osvaja srca svojih unuka!

Potpuno je normalno da babe i dede imaju posebnu ulogu u životima djece. Tačnije – to je uzajamna ljubav koja nas prati od prvih pa do starih dana – jer uspomene na babe i dedove ostaju za cijeli život!

Izvor: Magazin net

 

Slične novosti

POKRET PENZIONERA: Povećati pomoć ugroženima na 350 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
2 shares187 views

POKRET PENZIONERA: Povećati pomoć ugroženima na 350 eura

Redakcija - jan 23, 2023

Najavljena pomoć Vlade penzionerima i korisnicima materijalnog obezbjeđenja koji su najviše pogođeni rastom cijena energenata dobro će doci svima koji nijesu u mogućnosti…

ROSANDA JE PRVA STANARKA DOMA STARIH U PODGORICI: Kada su mi javili da mogu da se preselim bila sam presrećna (FOTO)
ljudi, Novosti, Penzije
5 shares438 views

ROSANDA JE PRVA STANARKA DOMA STARIH U PODGORICI: Kada su mi javili da mogu da se preselim bila sam presrećna (FOTO)

Redakcija - jan 21, 2023

Podgorički Dom starih u ponedjeljak će primiti prve korisnike. Ta vijest obradovala je penzionere koji su s nestrpljenjem čekali taj dan. Nakon više…

U penziju ide 500 policajaca, kadar nadoknađuju upisom većeg broja polaznika Akademije u Danilovgradu
Novosti
2 shares157 views

U penziju ide 500 policajaca, kadar nadoknađuju upisom većeg broja polaznika Akademije u Danilovgradu

Redakcija - jan 21, 2023

Umjesto planiranih 60, na Policijsku akademiju u Danilovgradu biće upisano 90 polaznika, u okviru obrazovnog programa “Policajac”. Vlada je na jučerašnjoj sjednici dala…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci