Da li bake i deke više vole unučad od vlastite djece?

Bake i djedovi često znaju reći da unučad vole više i od vlastite djece. Za svoju, tvrde, nisu imali dovoljno ni vremena ni strpljenja. Djeca u njima pak vide zaštitnike, osobe od povjerenja koje ih bezuslovno vole, baš kao i roditelji, ali su ipak znatno popustljiviji.

Koliko je takav odnos važan, pokazuje i podatak da u Americi postoji i program zamjenskih djedova i baka. Mi se srećom toliko nismo otuđili jedni od drugih. U to će vas uvjeriti i suze djeda iz naše sljedeće priče.

Iako joj je 77 godina, baka Nada uvijek pronađe način kako uveseliti unučad – pa joj nakon pjesme nije teško ni zaigrati fudbal.

I sve to kako bi svojim unucima pružila što ljepše djetinjstvo, a ona sama uživala u ulozi bake!

“Da vam iskreno kažem, ja sam sad u 78 godini godini, doduše bolje se osjećam kada sam sa njima nego kada sam sama!”, kaže baka Nada.

Ne zamjeraju unuci baki što je možda sporija od prijatelja dok šutira loptu – jer upravo su djeca posebno vezana za djedove i babe!

Sigurno, voljeno i srećno u zagrljaju svog dede se osjećaju se Nikola i Filip. Upravo su ta dva mala dječaka potpuno osvojila srce svoga dede Mladena!

“Najveća mi je nagrada kad Filip plače i ja kleknem ispred njega, on se počne smijati i zagrli me, i kad Nikola dok ručamo i kad ništa ne pričamo on iz čista mira kaže “ deda ja tebe puno volim'”, reče sa suzama u očima deda Mladen.

U stvari, toliko je lijepo vidjeti u ovim vremenima ovakve suze, čiste radosnice – isprovocirane samo najnježnijom dječijom ljubavlju.

Odnos s roditeljima očeva i majki jedan je od najvažnijih kada je u pitanju dječija psiha!

I baka Nada uvijek nađe načina da udovolji svojim unucima Nikoli i Nini, no svjesna je da je i na njoj ona vaspitna uloga! No i uz te, ne uvijek najugodnije mjere – baka Nada osvaja srca svojih unuka!

Potpuno je normalno da babe i dede imaju posebnu ulogu u životima djece. Tačnije – to je uzajamna ljubav koja nas prati od prvih pa do starih dana – jer uspomene na babe i dedove ostaju za cijeli život!

Izvor: Magazin net

 

Slične novosti

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares200 views

Penzioneri pisali Spajiću: Traže hitnu reformu fonda PIO

Ana Ana - mar 28, 2024

Pitanje penzionog sistema u Crnoj Gori ostaje jedno od ključnih izazova koje treba adekvatno adresirati radi poboljšanja životnog standarda penzionera, poručuju iz Upravnog…

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže
Novosti, Penzije, Treće doba
shares300 views

Nakon rasta minimalca penzioneri pohrlili da se zaduže

Ana Ana - mar 28, 2024

Loš standard penzionera u Crnoj Gori u jednoj mjeri je poboljšan početkom ove godine kada je minimalna penzija povećana na 450 eura. To…

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada
Treće doba, Život 55+
shares250 views

DOM STARIH NIKŠIĆ: Zadovoljni korisnici potvrda uspješne godišnjice rada

Ana Ana - mar 26, 2024

Dom za stare Nikšić obilježio je godišnjicu rada. Zadovoljni korisnici potvrda su, i pored brojnih izazova, da ustanova funkcioniše u skladu sa standardima,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci