Da li bake i deke više vole unučad od vlastite djece?

Bake i djedovi često znaju reći da unučad vole više i od vlastite djece. Za svoju, tvrde, nisu imali dovoljno ni vremena ni strpljenja. Djeca u njima pak vide zaštitnike, osobe od povjerenja koje ih bezuslovno vole, baš kao i roditelji, ali su ipak znatno popustljiviji.

Koliko je takav odnos važan, pokazuje i podatak da u Americi postoji i program zamjenskih djedova i baka. Mi se srećom toliko nismo otuđili jedni od drugih. U to će vas uvjeriti i suze djeda iz naše sljedeće priče.

Iako joj je 77 godina, baka Nada uvijek pronađe način kako uveseliti unučad – pa joj nakon pjesme nije teško ni zaigrati fudbal.

I sve to kako bi svojim unucima pružila što ljepše djetinjstvo, a ona sama uživala u ulozi bake!

“Da vam iskreno kažem, ja sam sad u 78 godini godini, doduše bolje se osjećam kada sam sa njima nego kada sam sama!”, kaže baka Nada.

Ne zamjeraju unuci baki što je možda sporija od prijatelja dok šutira loptu – jer upravo su djeca posebno vezana za djedove i babe!

Sigurno, voljeno i srećno u zagrljaju svog dede se osjećaju se Nikola i Filip. Upravo su ta dva mala dječaka potpuno osvojila srce svoga dede Mladena!

“Najveća mi je nagrada kad Filip plače i ja kleknem ispred njega, on se počne smijati i zagrli me, i kad Nikola dok ručamo i kad ništa ne pričamo on iz čista mira kaže “ deda ja tebe puno volim'”, reče sa suzama u očima deda Mladen.

U stvari, toliko je lijepo vidjeti u ovim vremenima ovakve suze, čiste radosnice – isprovocirane samo najnježnijom dječijom ljubavlju.

Odnos s roditeljima očeva i majki jedan je od najvažnijih kada je u pitanju dječija psiha!

I baka Nada uvijek nađe načina da udovolji svojim unucima Nikoli i Nini, no svjesna je da je i na njoj ona vaspitna uloga! No i uz te, ne uvijek najugodnije mjere – baka Nada osvaja srca svojih unuka!

Potpuno je normalno da babe i dede imaju posebnu ulogu u životima djece. Tačnije – to je uzajamna ljubav koja nas prati od prvih pa do starih dana – jer uspomene na babe i dedove ostaju za cijeli život!

Izvor: Magazin net

 

Slične novosti

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose
Novosti, Penzije
3 shares291 views

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose

Redakcija - feb 22, 2024

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić,  primila je na razgovor predsjednika Partije penzionera Crne Gore-PIR Moma Joksimovića i predsjednike Udruženja penzionera sa najnižim i srazmjernim penzijama  Žanu…

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci