FENG ŠUI SAVETI: 6 boja koje donose dobro raspoloženje i bogatstvo u dom

Žuta boja po feng šuiju u domu donosi bolje uslove za život, a crvena dugu i srećnu vezu…

Boje predstavljaju veoma važan element u našim životima i svaka od njih ima drugačiji uticaj na nas i naše emocije. Dodavanjem boja u naš dom, unosimo pozitivnu energiju, dobro raspoloženje i bogatstvo.

Ovih 6 boja unesite  u dom kako bi poboljšali energiju i doneli blagostanje .

Žuta

Žuta boja će uneti toplinu i “oživeti“ prostor u kojem živite. Po feng šui verovanju središnji deo prostorije je idealno mesto za nešto žuto. Unošenjem ove boje u vaš dom stvorićete prijatnije uslove za život. Međutim, preterano izlaganje žutoj boji može umoriti oči, tako da nije preporučljivo da je stavljate na pozadinu računara. Takođe, ona podstiče razmišljanje i pojačava intuiciju.

Zelena

Pobornici feng šui veštine smatraju da zelena boja obećava promene, uspeh i fleksibilnost. Slike predivnog zelenog pejzaža bolesnim osobama će ubrzati oporavak. Ako vežbate jogu, nosite zelenu opremu, jer ćete se dodatno opustiti. U trenucima inspiracije pišite zelenom olovkom, jer ćete tako i najsitnije misli prebaciti na papir. Obojite kancelariju ili radnu sobu u zeleno kako biste pojačali kreativnost.

Plava

Po feng šui verovanju plava boja je vodeni element i predstavlja osnovu za novi (uspešni) početak. Ona će pojačati samopouzdanje i pomoći da imate bolju komunikaciju sa ljudima oko vas. Zahvaljujući ovoj boji lakše ćete rešiti probleme, smanjiti apetit i ona će vas u potpunosti smiriti i opustiti. Međutim, vodite računa da se previše ne izlažete ovoj boji, jer biste mogli izazvati kontra efekat.

Crvena

Crvena boja “poziva“ na akciju i ubrzava rad srca. Ova boja povezuje se sa vatrom, elementom koji po feng šui verovanju donosi brze promene. Čak i sasvim mala količina ove boje deluje poput magneta i veoma je moćna. Crvena vrata stvaraju osećaj dobrodošlice, ali isto tako označavaju uspeh i dobitak. Po nekim starim verovanjima ako žena na prvi sastanak obuče nešto crveno, s tom osobom će imati dugu i srećnu vezu.

Ljubičasta

Ova boja je savršena za prostorije u kojima meditirate ili upražnjavate jogu. Povezana je sa bogatstvom i veruje se da je njeno mesto u najudaljenijem levom ćošku u odnosu na ulazna vrata. Poštujući ovo pravilo, u svoj dom ćete uneti veliku količinu pozitivne energije koja je neophodna za uspeh. Pokušajte da je ne unosite u dnevnu sobu (gde se družite sa prijateljima), jer stvara negativnu energiju i otežava komunikaciju.

Narandžasta

Narandžasta boja idealan je izbor ako želite da unesete toplinu i radost u svakodnevni život. Povezana je sa zdravljem i često se koristi prilikom lečenja bolesnika. Jarko narandžasta (u manjoj količini) će pojačati pozitivnu energiju i podići raspoloženje u svakom domu. Nežne i pastelne nijanse ove boje od svake prostorije će napraviti pravu malu oazu mira koja će uvek biti ispunjena smehom i veseljem.

penzioneri.me/minimagazin.info

Slične novosti

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose
Novosti, Penzije
3 shares291 views

Predstavnici penzionera upoznali Nišić sa problemima sa kojima se nose

Redakcija - feb 22, 2024

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić,  primila je na razgovor predsjednika Partije penzionera Crne Gore-PIR Moma Joksimovića i predsjednike Udruženja penzionera sa najnižim i srazmjernim penzijama  Žanu…

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje
Novosti, Penzionerski popusti
6 shares354 views

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Redakcija - feb 02, 2024

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom…

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu
Novosti, Penzije, Treće doba
3 shares219 views

Ukidanje doprinosa za penzije urušilo bi državnu kasu

Redakcija - jan 31, 2024

Iako konkretni planovi za ukidanje penzijskih doprinosa (program Evropa sad 2), još nijesu objelodanjeni, jasno je da bi se radilo o tektonskom udaru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci