FENG ŠUI SAVETI: 6 boja koje donose dobro raspoloženje i bogatstvo u dom

Žuta boja po feng šuiju u domu donosi bolje uslove za život, a crvena dugu i srećnu vezu…

Boje predstavljaju veoma važan element u našim životima i svaka od njih ima drugačiji uticaj na nas i naše emocije. Dodavanjem boja u naš dom, unosimo pozitivnu energiju, dobro raspoloženje i bogatstvo.

Ovih 6 boja unesite  u dom kako bi poboljšali energiju i doneli blagostanje .

Žuta

Žuta boja će uneti toplinu i “oživeti“ prostor u kojem živite. Po feng šui verovanju središnji deo prostorije je idealno mesto za nešto žuto. Unošenjem ove boje u vaš dom stvorićete prijatnije uslove za život. Međutim, preterano izlaganje žutoj boji može umoriti oči, tako da nije preporučljivo da je stavljate na pozadinu računara. Takođe, ona podstiče razmišljanje i pojačava intuiciju.

Zelena

Pobornici feng šui veštine smatraju da zelena boja obećava promene, uspeh i fleksibilnost. Slike predivnog zelenog pejzaža bolesnim osobama će ubrzati oporavak. Ako vežbate jogu, nosite zelenu opremu, jer ćete se dodatno opustiti. U trenucima inspiracije pišite zelenom olovkom, jer ćete tako i najsitnije misli prebaciti na papir. Obojite kancelariju ili radnu sobu u zeleno kako biste pojačali kreativnost.

Plava

Po feng šui verovanju plava boja je vodeni element i predstavlja osnovu za novi (uspešni) početak. Ona će pojačati samopouzdanje i pomoći da imate bolju komunikaciju sa ljudima oko vas. Zahvaljujući ovoj boji lakše ćete rešiti probleme, smanjiti apetit i ona će vas u potpunosti smiriti i opustiti. Međutim, vodite računa da se previše ne izlažete ovoj boji, jer biste mogli izazvati kontra efekat.

Crvena

Crvena boja “poziva“ na akciju i ubrzava rad srca. Ova boja povezuje se sa vatrom, elementom koji po feng šui verovanju donosi brze promene. Čak i sasvim mala količina ove boje deluje poput magneta i veoma je moćna. Crvena vrata stvaraju osećaj dobrodošlice, ali isto tako označavaju uspeh i dobitak. Po nekim starim verovanjima ako žena na prvi sastanak obuče nešto crveno, s tom osobom će imati dugu i srećnu vezu.

Ljubičasta

Ova boja je savršena za prostorije u kojima meditirate ili upražnjavate jogu. Povezana je sa bogatstvom i veruje se da je njeno mesto u najudaljenijem levom ćošku u odnosu na ulazna vrata. Poštujući ovo pravilo, u svoj dom ćete uneti veliku količinu pozitivne energije koja je neophodna za uspeh. Pokušajte da je ne unosite u dnevnu sobu (gde se družite sa prijateljima), jer stvara negativnu energiju i otežava komunikaciju.

Narandžasta

Narandžasta boja idealan je izbor ako želite da unesete toplinu i radost u svakodnevni život. Povezana je sa zdravljem i često se koristi prilikom lečenja bolesnika. Jarko narandžasta (u manjoj količini) će pojačati pozitivnu energiju i podići raspoloženje u svakom domu. Nežne i pastelne nijanse ove boje od svake prostorije će napraviti pravu malu oazu mira koja će uvek biti ispunjena smehom i veseljem.

penzioneri.me/minimagazin.info

Slične novosti

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima
Bakina kuhinja, Hobi 55+, Ljubav 55+
6 shares459 views

SENIOR FEST 2023. – Društvo je humano onoliko koliko brine o najstarijima

Redakcija - sep 29, 2023

Jedno društvo je humano onoliko koliko brine o svojim najstarijim članovima, a cilj SENIOR FEST-a 2023. je da pošalje snažnu poruku da crnogorsko…

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares389 views

Na sniženju 150 proizvoda, akcija Stop inflaciji traje do kraja godine, cijene goriva neće rasti

Redakcija - sep 28, 2023

Ministar ekonomskog razvoja i turima Goran Đurović saopštio je da će od 2. oktobra na sniženju biti preko 150 artikala u novom krugu akcije…

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci