Bez krova nad glavom 500 podgoričkih penzionera

Udruženje penzionera Podgorica još nije dobilo odgovor od gradonačelnika Ivana Vukovića od kojeg su tražili da im Glavni grad obezbijedi parcelu na Bulevaru vojvode Stanka Radonjića gdje bi gradili četvrtu zgradu. U tim zgradama penzioneri kupuju stanove po povoljnim uslovima.
Dopis gradonačelniku će obnoviti nakon što održe godišnju sjednicu Skupštine koja je zakazana za 19. mart.
– Očekujemo da će na toj Skupštini biti i predstavnici lokalne vlasti pa ćemo im usmeno saopštiti da očekujemo da nam obezbijede četvrtu lokaciju za zgradu. Interesovanje penzionera za kupovinu stanova po povoljnim uslovima je iz dana u dan sve veće. Konstantno se interesuju i zovu nas za informacije, a mi tih informacija još nemamo – kazao je Ilija Stanišić, predsjednik podgoričkog udruženja.
Po podacima kojima raspolaže Udruženje penzionera Podgorica imaju blizu 500 penzionera bez krova nad glavom.
– Zbog toga je interesovanje i veliko. U tri zgrade, koliko smo ih do sada napravili u istom naselju uselilo se 288 penzionera. Ostalo ih je još blizu 500 koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Koliko bi četvrta zgrada imala stanova to zavisi od finansija. Moramo vidjeti kako ćemo zatvoriti finansijsku konstrukciju i ko će nam biti donatori. Do sada za tri zgrade Vlada je donirala po 650.000 eura. To je ipak skromna cifra. Mi smo bili kao pilot projekat za sve ostale opštine koje bi počele rješavanje stambenih potreba najstarije populacije – kaže Stanišić.
Kako je kazao Ilija Stanišić kada bude raspisan konkurs za četvrtu zgradu pravo učešća neće imati penzioneri iz Malesije.
– Penzioneri iz Opštine Tuzi neće imati pravo da konkurišu je oni su sada zasebna opština. Moći će samo da konkurišu penzioneri iz Podgorice i naši članovi iz opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci – rekao je Stanišić.
Prije nekoliko dana održan je upravni odbor Udruženja penzionera Podgorice. Članovi su usvojili izvještaj za prošlu godinu, kao i plan za ovu.
– Mi imamo 50 mjesnih udruženja penzionera koji su u roku održali sjednice i svu dokumentaciju su nam dostavili – kaže Stanišić.

penzioneri.me/dan.co.me

Slične novosti

Crveni krst Crne Gore održao obuku za brigu o starijima
Novosti
1 shares157 views

Crveni krst Crne Gore održao obuku za brigu o starijima

Redakcija - mar 27, 2023

Crveni krst Crne Gore je u okviru projekta prekogranične saradnje “Briga o starijima Crna Gora - Albanija - Bosna i Hercegovina" koji se…

Počinje isplata februarskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
5 shares342 views

Počinje isplata februarskih penzija

Redakcija - mar 18, 2023

Isplata penzija za februar počela je 17. marta, a kako obavještavaju u Fondu penzijskog i invalidskog obrazovanja prosjećna pentija iznosi 374 eura. U…

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares483 views

DAMJANOVIĆ: Penzioneri neće dobiti pomoć uz februarsku penziju, moguća vanredna isplata

Redakcija - mar 15, 2023

Penzoneri ne mogu očekivati 150 eura pomoći uz ovu penziju, jer će im novac biti uplaćen tek kada Evropska komisija isplati 27 miliona…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci