Bez krova nad glavom 500 podgoričkih penzionera

Udruženje penzionera Podgorica još nije dobilo odgovor od gradonačelnika Ivana Vukovića od kojeg su tražili da im Glavni grad obezbijedi parcelu na Bulevaru vojvode Stanka Radonjića gdje bi gradili četvrtu zgradu. U tim zgradama penzioneri kupuju stanove po povoljnim uslovima.
Dopis gradonačelniku će obnoviti nakon što održe godišnju sjednicu Skupštine koja je zakazana za 19. mart.
– Očekujemo da će na toj Skupštini biti i predstavnici lokalne vlasti pa ćemo im usmeno saopštiti da očekujemo da nam obezbijede četvrtu lokaciju za zgradu. Interesovanje penzionera za kupovinu stanova po povoljnim uslovima je iz dana u dan sve veće. Konstantno se interesuju i zovu nas za informacije, a mi tih informacija još nemamo – kazao je Ilija Stanišić, predsjednik podgoričkog udruženja.
Po podacima kojima raspolaže Udruženje penzionera Podgorica imaju blizu 500 penzionera bez krova nad glavom.
– Zbog toga je interesovanje i veliko. U tri zgrade, koliko smo ih do sada napravili u istom naselju uselilo se 288 penzionera. Ostalo ih je još blizu 500 koji nemaju riješeno stambeno pitanje. Koliko bi četvrta zgrada imala stanova to zavisi od finansija. Moramo vidjeti kako ćemo zatvoriti finansijsku konstrukciju i ko će nam biti donatori. Do sada za tri zgrade Vlada je donirala po 650.000 eura. To je ipak skromna cifra. Mi smo bili kao pilot projekat za sve ostale opštine koje bi počele rješavanje stambenih potreba najstarije populacije – kaže Stanišić.
Kako je kazao Ilija Stanišić kada bude raspisan konkurs za četvrtu zgradu pravo učešća neće imati penzioneri iz Malesije.
– Penzioneri iz Opštine Tuzi neće imati pravo da konkurišu je oni su sada zasebna opština. Moći će samo da konkurišu penzioneri iz Podgorice i naši članovi iz opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci – rekao je Stanišić.
Prije nekoliko dana održan je upravni odbor Udruženja penzionera Podgorice. Članovi su usvojili izvještaj za prošlu godinu, kao i plan za ovu.
– Mi imamo 50 mjesnih udruženja penzionera koji su u roku održali sjednice i svu dokumentaciju su nam dostavili – kaže Stanišić.

penzioneri.me/dan.co.me

Slične novosti

Nakon konsultacija sa Zenovićem, Čarapić i Dragović najavili povlačenje predloga izmjena Zakona o PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Nakon konsultacija sa Zenovićem, Čarapić i Dragović najavili povlačenje predloga izmjena Zakona o PIO

Ana Ana - apr 15, 2024

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Predrag Zenović, pregovarač za temeljna poglavlja Bojan Božović i poslanici Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić i Darko Dragović sastali su…

Iskusne sudije idu u penziju, mladi nezainteresovani
ljudi, Novosti, Penzije
shares272 views

Iskusne sudije idu u penziju, mladi nezainteresovani

Ana Ana - apr 15, 2024

Kako povećati broj nedostajućih sudija, pitanje je koje se iz godine u godinu ponavlja. Sudski savjet jedan je od glavnih igrača u procesu…

PENZIONERI ZA VOLANOM: Da li ih treba redovno testirati?
ljudi, Novosti, Propisi
shares467 views

PENZIONERI ZA VOLANOM: Da li ih treba redovno testirati?

Ana Ana - apr 15, 2024

Peter Meking nije imao nijednu saobraćajnu nesreću u posljednjih pedeset godina. I želi da tako ostane. Ovaj sedamdesetogodišnjak dobrovoljno se prijavio za provjeru…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci