Sreća ne postoji bez zdravlja, a zdravlje ne postoji bez OVOGA: Uzalud menjate ishranu i navike, ako prvo ne promenite OVO!

Svi razumemo šta znači kada je bolestan stomak, pluća, uho. Ali, koliko nas ima koji razumemo kako izgleda kada je duša bolesna?

Poznati ruski protojerej Andrej Tkačov govori šta je potrebno da bi čovek popravio zdravlje i što je još važnije, šta smo zaboravili o snazi tela i duha i njihovoj međusobnoj, neraskidivoj vezi!

“Možete imati zdravlje, a nemati sreće, kao i obrnuto – možete imati sreću, ali ne i zdravlje. Ljudi su danas opsednuti zdravljem – i jasno je da svako želi da bude zdrav, ali nije to ono što će vam doneti sreću! Za sreću i potpuno zdravlje je potrebno da se odmaknemo od modernog načina razmišljanja na koji smo potpuno prešli i udaljili se od prirodnih stvari koji zapravo čine jedan ljudski život.

Svi razumemo šta znači kada je bolestan stomak, pluća, uho. Ali, koliko nas ima koji razumemo kako izgleda kada je duša bolesna? Znate li kako duša može da boli? Nju izjedaju bolesti i strasti.

Na primer, zavist naoko ne šteti zdravlju osobe, ali i te kako uništava jetru i izjeda iznutra. Pohlepa zaslepljuje oči, one više ne vide šta jeste i šta je važno, nego traže i viču: “Daj, daj!” 

Ovo su elementarne osnove zdravlja tela i duše, celog organizma! Dakle, da bismo bili potpuno zdravi, duša mora da nam bude zdrava, a to znači da bude očišćena od smrtnih grehova koji nas jedu iznutra i iz duše prelaze na ostatak tela.

Umesto da promenite ishranu, prvo promenite način razmišljanja. Umesto izbacivanja šećera, prvo iz života izbacite ogovaranje. Umesto mesa, prvo izbacite zavist…

 

penzioneri.me/stil.kurir.rs

Slične novosti

Danas počinje isplata majskih penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares662 views

Danas počinje isplata majskih penzija

Ana Ana - jun 19, 2024

Iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PiO) saopšteno je da danas počinje isplata penzija za maj mjesec. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja…

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina
Novosti, Penzije, Posao 55+
shares450 views

Penzije u Njemačkoj: Za 1.200 e treba raditi 40 godina

Ana Ana - jun 18, 2024

Da biste u starosti imali dobru penziju u Njemačkoj potrebno je da tokom radnog vijeka imate dobro plaćenu satnicu, a visina penzije zavisi…

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares356 views

STEKAO STAROSNI USLOV ZA PENZIJU PA UMRO NA ULICI: Rješenje nije dobio, da li će njegova porodica primati novac?

Ana Ana - jun 17, 2024

Kada je pre mesec dana baš vraćajući se iz penzijskog fonda, gde je podnio zahtev za penzionisanje, jer je stekao uslov za punu…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci