Sreća ne postoji bez zdravlja, a zdravlje ne postoji bez OVOGA: Uzalud menjate ishranu i navike, ako prvo ne promenite OVO!

Svi razumemo šta znači kada je bolestan stomak, pluća, uho. Ali, koliko nas ima koji razumemo kako izgleda kada je duša bolesna?

Poznati ruski protojerej Andrej Tkačov govori šta je potrebno da bi čovek popravio zdravlje i što je još važnije, šta smo zaboravili o snazi tela i duha i njihovoj međusobnoj, neraskidivoj vezi!

“Možete imati zdravlje, a nemati sreće, kao i obrnuto – možete imati sreću, ali ne i zdravlje. Ljudi su danas opsednuti zdravljem – i jasno je da svako želi da bude zdrav, ali nije to ono što će vam doneti sreću! Za sreću i potpuno zdravlje je potrebno da se odmaknemo od modernog načina razmišljanja na koji smo potpuno prešli i udaljili se od prirodnih stvari koji zapravo čine jedan ljudski život.

Svi razumemo šta znači kada je bolestan stomak, pluća, uho. Ali, koliko nas ima koji razumemo kako izgleda kada je duša bolesna? Znate li kako duša može da boli? Nju izjedaju bolesti i strasti.

Na primer, zavist naoko ne šteti zdravlju osobe, ali i te kako uništava jetru i izjeda iznutra. Pohlepa zaslepljuje oči, one više ne vide šta jeste i šta je važno, nego traže i viču: “Daj, daj!” 

Ovo su elementarne osnove zdravlja tela i duše, celog organizma! Dakle, da bismo bili potpuno zdravi, duša mora da nam bude zdrava, a to znači da bude očišćena od smrtnih grehova koji nas jedu iznutra i iz duše prelaze na ostatak tela.

Umesto da promenite ishranu, prvo promenite način razmišljanja. Umesto izbacivanja šećera, prvo iz života izbacite ogovaranje. Umesto mesa, prvo izbacite zavist…

 

penzioneri.me/stil.kurir.rs

Slične novosti

Danas isplata penzija, prosječna 328 eura
Novosti, Penzije, Treće doba
shares0 views

Danas isplata penzija, prosječna 328 eura

Redakcija - sep 19, 2022

Isplata penzija za avgust počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO). Prosječna penzija za avgust iznosi 328,38 eura. Od…

U četvrtak protest penzionera, traže ostavku Košute
Novosti
shares0 views

U četvrtak protest penzionera, traže ostavku Košute

Redakcija - sep 11, 2022

Više organizacija koje se bore za prava penzonera organizovaće u četvrtak u 11 sati protest ispred Fonda PIO. Neki od njihovih zahtjeva su…

ZBOG UTVRĐENIH ZLOUPOTREBA: Savez penzionera više neće dobijati novac iz budžeta i Fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares0 views

ZBOG UTVRĐENIH ZLOUPOTREBA: Savez penzionera više neće dobijati novac iz budžeta i Fonda PIO

Redakcija - sep 10, 2022

Savez udruženja penzionera više neće dobijati novac iz budžeta i Fonda PIO kako bi ga po svojim kriterijumima dijelio ugroženim penzionerima kao socijalnu…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci