Sreća ne postoji bez zdravlja, a zdravlje ne postoji bez OVOGA: Uzalud menjate ishranu i navike, ako prvo ne promenite OVO!

Svi razumemo šta znači kada je bolestan stomak, pluća, uho. Ali, koliko nas ima koji razumemo kako izgleda kada je duša bolesna?

Poznati ruski protojerej Andrej Tkačov govori šta je potrebno da bi čovek popravio zdravlje i što je još važnije, šta smo zaboravili o snazi tela i duha i njihovoj međusobnoj, neraskidivoj vezi!

“Možete imati zdravlje, a nemati sreće, kao i obrnuto – možete imati sreću, ali ne i zdravlje. Ljudi su danas opsednuti zdravljem – i jasno je da svako želi da bude zdrav, ali nije to ono što će vam doneti sreću! Za sreću i potpuno zdravlje je potrebno da se odmaknemo od modernog načina razmišljanja na koji smo potpuno prešli i udaljili se od prirodnih stvari koji zapravo čine jedan ljudski život.

Svi razumemo šta znači kada je bolestan stomak, pluća, uho. Ali, koliko nas ima koji razumemo kako izgleda kada je duša bolesna? Znate li kako duša može da boli? Nju izjedaju bolesti i strasti.

Na primer, zavist naoko ne šteti zdravlju osobe, ali i te kako uništava jetru i izjeda iznutra. Pohlepa zaslepljuje oči, one više ne vide šta jeste i šta je važno, nego traže i viču: “Daj, daj!” 

Ovo su elementarne osnove zdravlja tela i duše, celog organizma! Dakle, da bismo bili potpuno zdravi, duša mora da nam bude zdrava, a to znači da bude očišćena od smrtnih grehova koji nas jedu iznutra i iz duše prelaze na ostatak tela.

Umesto da promenite ishranu, prvo promenite način razmišljanja. Umesto izbacivanja šećera, prvo iz života izbacite ogovaranje. Umesto mesa, prvo izbacite zavist…

 

penzioneri.me/stil.kurir.rs

Slične novosti

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”
Novosti, Penzije, Treće doba
6 shares378 views

“Evropa sad 2 definitivno ukida doprinose za PIO”

Redakcija - sep 23, 2023

Fidelity consulting reagovao je nakon što je Pokret Evropa sada juče na svom sajtu objavio kalkulator koji računa plate po projektu Evropa sad…

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane
Novosti, Penzije, Porodica
1 shares198 views

DPS NIKŠIĆ: Zabrinuti smo za sudbinu nikšićkog Doma za stare, Demokrate ustanovu srozale na niske grane

Redakcija - sep 23, 2023

Skandali koji potresaju i nikšićki Dom za stare nijesu iznenađenje onda kada znate da u upravljačkim tijelima kolo vode ekspertski kadrovi Demokrata, koji…

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat
Uncategorized
3 shares219 views

Upravni odbor Doma starih “Nikšić”: Lalatović nije dozvolila održavanje sjednice, odbila da vrati pečat

Redakcija - sep 22, 2023

Upravni odbor Doma starih "Nikšić" nakon današnje sjednice na kojoj je razrješio direktoricu ove ustanove, Anđelu Lalatović i imenovao V.D  mr. Jelenu Banjević,…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci