Sreća ne postoji bez zdravlja, a zdravlje ne postoji bez OVOGA: Uzalud menjate ishranu i navike, ako prvo ne promenite OVO!

Svi razumemo šta znači kada je bolestan stomak, pluća, uho. Ali, koliko nas ima koji razumemo kako izgleda kada je duša bolesna?

Poznati ruski protojerej Andrej Tkačov govori šta je potrebno da bi čovek popravio zdravlje i što je još važnije, šta smo zaboravili o snazi tela i duha i njihovoj međusobnoj, neraskidivoj vezi!

“Možete imati zdravlje, a nemati sreće, kao i obrnuto – možete imati sreću, ali ne i zdravlje. Ljudi su danas opsednuti zdravljem – i jasno je da svako želi da bude zdrav, ali nije to ono što će vam doneti sreću! Za sreću i potpuno zdravlje je potrebno da se odmaknemo od modernog načina razmišljanja na koji smo potpuno prešli i udaljili se od prirodnih stvari koji zapravo čine jedan ljudski život.

Svi razumemo šta znači kada je bolestan stomak, pluća, uho. Ali, koliko nas ima koji razumemo kako izgleda kada je duša bolesna? Znate li kako duša može da boli? Nju izjedaju bolesti i strasti.

Na primer, zavist naoko ne šteti zdravlju osobe, ali i te kako uništava jetru i izjeda iznutra. Pohlepa zaslepljuje oči, one više ne vide šta jeste i šta je važno, nego traže i viču: “Daj, daj!” 

Ovo su elementarne osnove zdravlja tela i duše, celog organizma! Dakle, da bismo bili potpuno zdravi, duša mora da nam bude zdrava, a to znači da bude očišćena od smrtnih grehova koji nas jedu iznutra i iz duše prelaze na ostatak tela.

Umesto da promenite ishranu, prvo promenite način razmišljanja. Umesto izbacivanja šećera, prvo iz života izbacite ogovaranje. Umesto mesa, prvo izbacite zavist…

 

penzioneri.me/stil.kurir.rs

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci