Penzioneri Herceg Novog peticijom za očuvanje Bolnice Meljine

Opštinsko udruženje penzionera sa 13 Mjesnih udruženja pokrenulo je peticiju za prikupljanje potpisa za očuvanje Bolnice Meljine i njeno vraćanje u sistem javnog zdravstva Crne Gore.

Za peticiju je, kako saopštavaju, neophodno 5 hiljada potpisa građana, kako bi je predali SO Herceg Novi, Skupštini Crne Gore i Ministarstvu zdravlja.

Stoga apeluju na članove svih mjesnih udruženja penzionera, kao i na građane Herceg Novog, da u što većem broju potpišu peticiju, a to mogu obaviti na propisanim formularima u Mjesnim udruženjima penzionera najkasnije do 1. jula ili na drugim mjestima koje će naknadno odrediti. Napominju da se jedno lice može samo jednom potpisati, uz obaveznu ličnu ispravu.

U dopisu dostavljenom Radiju Jadran, iz opštinskog Udruženja penzionera podsjećaju da Bolnica postoji i radi više od vijeka te da su njene usluge koristili Novljani i turisti, čak i za vrijeme okupacija.

„Od momenta privatizacije, posljednjih 5, a naročito posljednju godinu, vodi se velika borba građana i penzionera sa Atlas grupom i državom za opstanak Bolnice i njeno prevođenje u sistem javnog zdravstva, ali za sada neuspješno. U tu borbu uključilo se i Udruženje penzionera Herceg Novi sa 13 Mjesnih udruženja i 6.781 penzionerom“, ukazuju iz Udruženja.

Međutim, kako navode, posljednja 2-3 mjeseca vodi se odlučna bitka i akcija za opstanak Bolnice, pa shodno takvom činjeničnom stanju, zaključcima organa Udruženja penzionera, dogovoru sa predstavnicima Bolnice i građanske inicijative, pokrenuli su postupak prikupljanja potpisa, obrazlažu u dopisu.

Stoga mole penzionere i građane Novoga da podrže inicijativu i daju potpis najkasnije do 1. jula ove godine, kaže se u dopisu, kojeg potpisuje predsjednik Udruženja penzionera Herceg Novi, Aco Radulović.

 

penzioneri.me/radiojadran.com

Slične novosti

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva
Novosti, Porodica, Treće doba
3 shares351 views

U Domu starih u Podgorici 18 stanara, kompletirano 100 zahtjeva

Redakcija - feb 01, 2023

U Domu starih u Podgorici trenutno je 18 korisnika, a kompletirano 100 zahtjeva za boravak u Domu, kazala je u emisiji “Link” direktorka…

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima
Zdravlje, Život 55+
5 shares421 views

Nagla promjena vremena šteti srčanim bolesnicima

Jasna Pejović - feb 01, 2023

 Ljekari upozoravaju da je najopasniji nagli prelazak iz hladnog u toplo vreme. Čak 80 odsto populacije, a od toga oko trećina radno sposobnih,…

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!
Treće doba, Zdravlje, Život 55+
6 shares371 views

5 činjenica o starenju koje vam niko ne govori!

Jasna Pejović - feb 01, 2023

Pored "vrelih" talasa, zapravo će vam biti jako hladno, imaćete probleme sa vidom koje nećete lako rešiti, a dremka će vam postati najbolji…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci