Penzioneri Herceg Novog peticijom za očuvanje Bolnice Meljine

Opštinsko udruženje penzionera sa 13 Mjesnih udruženja pokrenulo je peticiju za prikupljanje potpisa za očuvanje Bolnice Meljine i njeno vraćanje u sistem javnog zdravstva Crne Gore.

Za peticiju je, kako saopštavaju, neophodno 5 hiljada potpisa građana, kako bi je predali SO Herceg Novi, Skupštini Crne Gore i Ministarstvu zdravlja.

Stoga apeluju na članove svih mjesnih udruženja penzionera, kao i na građane Herceg Novog, da u što većem broju potpišu peticiju, a to mogu obaviti na propisanim formularima u Mjesnim udruženjima penzionera najkasnije do 1. jula ili na drugim mjestima koje će naknadno odrediti. Napominju da se jedno lice može samo jednom potpisati, uz obaveznu ličnu ispravu.

U dopisu dostavljenom Radiju Jadran, iz opštinskog Udruženja penzionera podsjećaju da Bolnica postoji i radi više od vijeka te da su njene usluge koristili Novljani i turisti, čak i za vrijeme okupacija.

„Od momenta privatizacije, posljednjih 5, a naročito posljednju godinu, vodi se velika borba građana i penzionera sa Atlas grupom i državom za opstanak Bolnice i njeno prevođenje u sistem javnog zdravstva, ali za sada neuspješno. U tu borbu uključilo se i Udruženje penzionera Herceg Novi sa 13 Mjesnih udruženja i 6.781 penzionerom“, ukazuju iz Udruženja.

Međutim, kako navode, posljednja 2-3 mjeseca vodi se odlučna bitka i akcija za opstanak Bolnice, pa shodno takvom činjeničnom stanju, zaključcima organa Udruženja penzionera, dogovoru sa predstavnicima Bolnice i građanske inicijative, pokrenuli su postupak prikupljanja potpisa, obrazlažu u dopisu.

Stoga mole penzionere i građane Novoga da podrže inicijativu i daju potpis najkasnije do 1. jula ove godine, kaže se u dopisu, kojeg potpisuje predsjednik Udruženja penzionera Herceg Novi, Aco Radulović.

 

penzioneri.me/radiojadran.com

Slične novosti

Smještaj u staračkim domovima i do 1.000 eura, ombusman tvrdi da se krše prava korisnika
Novosti, Propisi, Treće doba
3 shares387 views

Smještaj u staračkim domovima i do 1.000 eura, ombusman tvrdi da se krše prava korisnika

Redakcija - jun 07, 2023

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda ustanovio je da su u domovima za stare povrijeđeni principi socijalne zaštite i da se time krše zakonom…

FRANCUSKA: Na protestu protiv penzione reforme 30.000 ljudi, uhapšeno 17 osoba
Uncategorized
5 shares254 views

FRANCUSKA: Na protestu protiv penzione reforme 30.000 ljudi, uhapšeno 17 osoba

Redakcija - jun 06, 2023

Na protestu protiv penzione reforme u Parizu okupilo se danas 31.000 ljudi prema podacima policijske prefekture, dok sindikati navode broj od 300.000, prenio…

HOĆE LI BITI POVEĆANJA PENZIJA: Vlada ćuti, Fond PIO se izjašnjava u četvrtak
Novosti, Penzije
9 shares473 views

HOĆE LI BITI POVEĆANJA PENZIJA: Vlada ćuti, Fond PIO se izjašnjava u četvrtak

Redakcija - jun 06, 2023

Upravni odbor Fonda PIO u četvrtak će na sjednici donijeti odluku o redovnom usklađivanju, odnosno povećanju penzija u iznosu od 5,4 odsto, potvrđeno…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci