POKRET PENZIONERA: Vlada da zaustavi raspodjelu sredstava za stare, brojne zloupotrebe “privatnih i povezanih NVO”

Pokret Penzionera Crne Gore će sjutra na satanku u Ministarstvu finansija zatražiti od ministra Aleksandra Damjanovića, da se odmah zaustavi raspodjela sredstava za stara lica koja odobrava Ministarstvo rada i socijalna staranja nevladinim organizacijama u visini od 250 hiljada eura, jer ta sredstva idu u privatne džepove, a ne zašta su namijenjena, naveli su u svom saopštenju iz ovog pokreta.

U saopštenju koje potopisuje predsjednik Svetozar Čabarkapa su najavili, da će zatražiti i pridružiti se ostalim udruženjima penzionera da se stopira i nezakonito uzimanje članarina penzionerima, bez njihove saglasnosti.

“Takođe, želimo poručiti ovim putem i Ministarstvu rada i socijalnog staranja Admiru Adroviću da odmah stavi van snage novi javni poziv za NVO za stara lica i izvrši reviziju od 2017.godine svih finasijskih izvještaja, koje su u ovoj oblasti dostavile NVO, a očekujemo da se u čitav postupak uključi i SDT, jer svi govore o zloupotrebama od strane nekih porodičnih NVO grupa sa Sjevera i Podgorice, koje su u vezi sa pojedinim članovima Komisija i ocenjivačima, koji uzimaju 30 posto, a niko ne reaguje”, naveli su iz Pokreta penzionera Crne Gore.

Želimo sva sredstva koja su opredijeljena za penzionere i stara lica da se namjenski utroše za njih, a nikako da od tih sredstava neko pravi svoj lični biznis, kaže Čabarkapa i dodaje da ako “Adrović ne stopira sadašnji javni poziv mi planiramo da zajedno sa ostalim udruženjima penzionera, organizujemo protest ispred ovog Ministarstva”.

“Dok god u njega ne uđe Specijalni policijski odred i ne zaplijene od Komisije za raspodjelu sredstava NVO kompletnu dokumentaciju od 2017.godine”, naveli su na kraju saopštenja iz ovog Pokreta.

M.K.

Slične novosti

MILOVIĆ: Smanjenje penzionih doprinosa tektonski potres ekonomije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares195 views

MILOVIĆ: Smanjenje penzionih doprinosa tektonski potres ekonomije

Ana Ana - maj 09, 2024

Smanjenje penzionih doprinosa tekstonski potres ekonomije Crne Gore, kazao je Nikola Milović, poslanik Demokratske partije socijalista i nosioc liste “Budva može bolje”. Upozorava…

Fond PIO: Povećanje minimalnih penzija dovelo do deficita od 35 odsto
Novosti, Penzije, Pitanja
shares723 views

Fond PIO: Povećanje minimalnih penzija dovelo do deficita od 35 odsto

Ana Ana - maj 04, 2024

Prihodi od doprinosa na zarade porasli su u prvom kvartalu za 22,5 odsto, ali bez obzira na veće prihode, deficit Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja…

Krajem maja ili početkom juna odluka o eventualnom povećanju penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Krajem maja ili početkom juna odluka o eventualnom povećanju penzija

Ana Ana - maj 03, 2024

Fond PIO donijeće krajem maja ili početkom juna odluku o eventualnom povećanju penzija. “Podatke o visini parametara koji su bitni za usklađivanje penzija…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci