Zašto ubrzano starimo?

Pojedine greške koje nesvesno pravimo dovode do velike štete, zbog koje organizam brže stari i obolijeva, ističu stručnjaci. Kiseonik većina uglavnom unosi premalo jer diše površno.

Za zdrav izgled, produženu mladost i dobru vitalnost podvrgavanje raznim tretmanima nije uvijek rješenje. Pojedine greške koje nesvesno pravimo dovode do velike štete, zbog koje organizam brže stari i obolijeva, ističu stručnjaci.

* Ekstremno mršavljenje gojaznih dovodi do radikalne razgradnje stomačnog sala i oslobađanja štetnih supstanci koje podstiču upale organizma i ubrzavaju starenje. Lagano mršavljenje i pravilna ishrana sa voćem, povrćem, ribom, malo ugljenih hidrata i unosom puno vode jedini su put do zdravijeg i ljepšeg izgleda.

* Kiseonik većina uglavnom unosi premalo jer diše površno. Tokom vremena ovakav način disanja počinje da šteti disajnim putevima i mozgu, što za posledicu ima loše pamćenje. Da bi se ovakva situacija izbjegla, makar jedanput nedeljno treba otići u prirodu i raditi vježbe za duboko i mirno disanje.

* Unos nedovoljne količine vode dovodi do stvaranja bora na licu, depresivnosti i apatičnosti, loše koncentracije. Takve osobe djeluju starije nego što jesu. Zato je poželjno svakodnevno popiti od 1,5 l do 2 l vode, kao i nezaslađene čajeve. Jedino bubrežni i srčani bolesnici moraju u dogovoru sa ljekarom da nađu optimalnu mjeru.

* Nedovoljno sna iscrpljuje i tijelo i mozak. Ko je u velikom stresu pa malo spava, ima slabe živce. Tijelo manjak sna pokušava da kompenzuje pojačanim uzimanjem hrane, što može u krajnjem ishodu da dovede i do gojaznosti. Da se ovo ne bi dogodilo trebalo bi svake noći neometano da se spava između sedam i osam sati.

penzioneri.me/novosti.rs

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci