Nesvakidašnji hobi 80- godišnjeg penzionera iz Bosanske Gradiške: U kolekciji ima 236 vrsta viskija iz cijelog svijeta

Prve dvije boce nabavio sam 1974. godine, slaveći kupovinu vlastitog automobila, i do danas sam uspio prikupiti 236 vrsta viskija iz cijelog svijeta – kaže ovaj strastveni kolekcionar

Mnogi kolekcionari se mogu pohvaliti kako u svojim kolekcijama imaju poštanske markice, kovane novčanice, suvenire, hemijske olovke, upaljače i ine predmete, a 80 – godišnji penzioner Ibrahim Raković iz Bosanske Gradiške sakuplja boce viskija. Kaže:

– Prve dvije boce nabavio sam 1974.godine, slaveći kupovinu vlastitog automobila, i do danas sam uspio prikupiti 236 vrsta viskija iz cijelog svijeta.

Sedefin poklon

Ovaj vitalni i susretljivi penzioner, koji je radni vijek proveo na održavanju brodova i teške mehanizacije u Vodoprivrednom preduzeću „Sava“, veli kako ga za svaku bocu vezuje neka lijepa priča ili uspomena. Priča:

– Svako ima neki svoj hobi, a eto, meni su boce viskija bile i ostale izazov. Kako sam sa suprugom Sedefom puno putovao, uvijek sam sa puta donosio po bocu viskija dok se to nije prikupilo. Danas s ponosom mogu kazati kako sam možda jedini kolekcionar boca viskija svih vrsta. Svaka boca je označena, zna joj se zemlja porijekla, godina proizvodnje.

Dio boca sam lično kupio, a ostalo su pokloni od supruge, sinova, rodbine, prijatelja. Bez dvojbe, najdraže su one boce koje su pokloni  moje supruge koja me podržava i pomaže u ovom najdražem poslu.

Blago na policama

Ibrahimova životna saputnica, Sedefa, kaže kako se i ona „uživjela“ u „suprugov hobi“ i ne propušta priliku da ga obraduje omiljenim darovima.

– Ja sam mu kupila pakovanje od 4,5 litra za rođendan prije 36 godina i time se uvijek hvali – kaže.

Sedefina briga, veli Ibrahim je i održavanje kolekcije, brisanje prašine sa polica.

– Moja Sedefa najbolje zna šta mi znači ova kolekcija u kući. Možda su druge stvari vrednije u novcu, ali boce sa škotskim, francuskim, američkim i drugim vrstama viskija su moje blago – kaže ovaj nesvakidašnji kolekcionar kog prijatelji iz milja zovu Baja.

Ibrahim Raković: Ovo je moje blago!

Ibrahim Raković: Ovo je moje blago!

U braku 60 godina

Ovaj strastveni kolekcionar u šali dodaje kako flaše iz njegove kolekcije  nisu samo za gledanje. Uz široki osmijeh pojašnjava:

Bezbeli, u svečanim prilikama otvori se pokoja boca i viski se pihne. Tako je bilo 19. avgusta ove godine, kada smo moja Sedefa i ja obilježili  60- godišnjicu braka punog ljubavi i sloge!

penzioneri.me/aura.ba

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci