Zašto ubrzano starimo?

Pojedine greške koje nesvesno pravimo dovode do velike štete, zbog koje organizam brže stari i obolijeva, ističu stručnjaci. Kiseonik većina uglavnom unosi premalo jer diše površno.

Za zdrav izgled, produženu mladost i dobru vitalnost podvrgavanje raznim tretmanima nije uvijek rješenje. Pojedine greške koje nesvesno pravimo dovode do velike štete, zbog koje organizam brže stari i obolijeva, ističu stručnjaci.

* Ekstremno mršavljenje gojaznih dovodi do radikalne razgradnje stomačnog sala i oslobađanja štetnih supstanci koje podstiču upale organizma i ubrzavaju starenje. Lagano mršavljenje i pravilna ishrana sa voćem, povrćem, ribom, malo ugljenih hidrata i unosom puno vode jedini su put do zdravijeg i ljepšeg izgleda.

* Kiseonik većina uglavnom unosi premalo jer diše površno. Tokom vremena ovakav način disanja počinje da šteti disajnim putevima i mozgu, što za posledicu ima loše pamćenje. Da bi se ovakva situacija izbjegla, makar jedanput nedeljno treba otići u prirodu i raditi vježbe za duboko i mirno disanje.

* Unos nedovoljne količine vode dovodi do stvaranja bora na licu, depresivnosti i apatičnosti, loše koncentracije. Takve osobe djeluju starije nego što jesu. Zato je poželjno svakodnevno popiti od 1,5 l do 2 l vode, kao i nezaslađene čajeve. Jedino bubrežni i srčani bolesnici moraju u dogovoru sa ljekarom da nađu optimalnu mjeru.

* Nedovoljno sna iscrpljuje i tijelo i mozak. Ko je u velikom stresu pa malo spava, ima slabe živce. Tijelo manjak sna pokušava da kompenzuje pojačanim uzimanjem hrane, što može u krajnjem ishodu da dovede i do gojaznosti. Da se ovo ne bi dogodilo trebalo bi svake noći neometano da se spava između sedam i osam sati.

penzioneri.me/novosti.rs

Slične novosti

Korisnice naknada za troje i više djece, njih 4.200, vratiće se među penzionere
Penzije, Treće doba
3 shares382 views

Korisnice naknada za troje i više djece, njih 4.200, vratiće se među penzionere

Redakcija - nov 26, 2023

Zbog najavljenog povećanja minimalnih penzija na 450 eura od 1. januara, 4.200 majki, koje su penzije ranije zamijenile naknadama za troje i više…

IZ POKRETA PENZIONERA PORUČUJU: Uz određene korekcije ili bez, povećati penzije i ostalima
Penzije, Treće doba
3 shares276 views

IZ POKRETA PENZIONERA PORUČUJU: Uz određene korekcije ili bez, povećati penzije i ostalima

Redakcija - nov 21, 2023

Povećanjem najnižih penzija sa 298 na 450 eura od januara još uvijek nije obezbijeđen onaj nivo standarda koji će ovoj kategoriji penzionera omogućiti…

Partija i udruženja penzionera predlažu da i muškarci i žene idu u penziju sa 65 godina
Penzije, Treće doba
1 shares198 views

Partija i udruženja penzionera predlažu da i muškarci i žene idu u penziju sa 65 godina

Redakcija - nov 18, 2023

Predstavnici Partije penzionera, invalida i restitucije, Udruženja penzionera Pravda, Udruženja penzionera sa najnižim penzijama, Udruženja penzionera sa srazmjernim penzijama i Koordinacionog odbora penzionera…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci