Penzioneri protiv povećanja članarine

Udruženje penzionera sa najnižim primanjima, Penzioneri sa srazmjernim penzijama i Udruženje penzionera Pravda oštro se suprotstavljaju predlogu sa Skupštine Udruženja penzionera Crne Gore da se penzionerska članarina poveća na jedan euro mjesečno.

Iz ovih udruženja ističu da je preko 90 odsto penzionera nezadovoljno radom opštinskih pa i Saveza udruženja Crne Gore.

“Tim prije, što je to interesno, partijsko udruženje, koje je godinama bilo i ostalo glavno uporište Demokratske pertije socijalista Crne Gore, što potvrđuje i činjenica da su skoro sva rukovodstva u ovim udruženjima članovi, glasači i odani aktivisti DPS-a”, navode u saopštenju predsjednici ovih udruženja.

Smatraju da su primjedbe Saveza penzionera CG na račun ove vlade, ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić kao i direktora Fonda PIO Ranka Aligrudića su ne neprimjerene, već, kako navode, bezočne i nemoralne.

“Za 20 godina rada, ni Savez penzionera ni opštinska udruženja penzionera nikad nijesu uputili kritiku na rad Vlade Mila Đukanovića i DPS-a prema penzionerima, iako su se penzije od 2010. do 2020. godine u prosjeku povećavale po euro godišnje. Nijesu reagovali ni kad je minimalna penzija iznosila 127, 143, 162 eura, i kad je za dva mjeseca umiralo po 2.180 penzionera zbog gladi, nemogućnosti da kupi lijek, kamata, skupog života i sl.” navode penzioneri ova tri udruženja.

Da paradoks bude veći, navode, Savez penzionera CG, poslao je Socijalni savjet predstavnika koji je za vrijeme DPS-a glasao protiv povećanja penzija.

“Sa kakvim moralnim pravom se sada javljaju da kritikuje ovu vladu i vlast, kad je minimalna penzija 450 eura. Da li penzoneri žive loše? Pa svakako da žive, ne krivicom ove vlade već vlada DPS-a, koji su sve uništili i razorili, rasprodali i opljačkali, i debelo nas zadužili. Treba svakako raditi i na reformi Fonda PIO i na novom pravednom zakonu, gdje će se ispraviti diskriminacija i nepravda”, navode iz ova tri penzionerska udruženja.

Oni su kazali da će podnijeti zahtjev Upravnom odboru Fonda PIO da se obustavi isplata članarine Savezu penzionera Crne Gore dok se ne polože računi za pokradeni novac penzionera, za njihova visoka primanja, od 500, 700, 1.000 eura, za nestanak samo u Podgorici 89 stanova, dok se ne promijene statuti na svim nivoima da jedno lice može obavljati mandat najviše dva puta a ne do groba, da svi imaju jednaka prava na rekreaciju i odmor itd…

“Pa njesmo mi intersena već humanitarna organizacija. Da je sreće, mi najbrojnija staleška organizacija, koja je izgradila ovu zemlju, imali bi svoje predstavnike u parlamentu, koji bi istinski pravično, pravedno i socijalno senzibilno zastupali interese crnogorskih penzionera. Penzioneri Crne Gore se oštro protive povećanju penzionerske članarine. Mi u svemu podržavamo ovu vladu, ministarku Nidu Nišić i direktora Fonda PIO Ranka Aligrudića”, navode iz Udruženja penzionera sa najnižim primanjima, Penzioneri sa srazmjernim penzijama i Udruženje penzionera Pravda.

Slične novosti

Danas počinje isplata penzija
Novosti, Penzije, Treće doba
shares453 views

Danas počinje isplata penzija

Ana Ana - jul 19, 2024

Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore. “Fond penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore…

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares232 views

Nišić: Niko se ne kocka sa Fondom PIO

Ana Ana - jul 19, 2024

Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu…

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju
Novosti, Penzije, Treće doba
shares199 views

Vlada će pomoći bivšim radnicima KAP-a da ostvare pravo na penziju

Ana Ana - jul 19, 2024

Vlada Crne Gore odlučila je da se bivšim zaposlenima KAP-a koji su nastavili da rade na istim radnim mjestima i nakon stečaja od…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci