Penzioneri protiv povećanja članarine

Udruženje penzionera sa najnižim primanjima, Penzioneri sa srazmjernim penzijama i Udruženje penzionera Pravda oštro se suprotstavljaju predlogu sa Skupštine Udruženja penzionera Crne Gore da se penzionerska članarina poveća na jedan euro mjesečno.

Iz ovih udruženja ističu da je preko 90 odsto penzionera nezadovoljno radom opštinskih pa i Saveza udruženja Crne Gore.

“Tim prije, što je to interesno, partijsko udruženje, koje je godinama bilo i ostalo glavno uporište Demokratske pertije socijalista Crne Gore, što potvrđuje i činjenica da su skoro sva rukovodstva u ovim udruženjima članovi, glasači i odani aktivisti DPS-a”, navode u saopštenju predsjednici ovih udruženja.

Smatraju da su primjedbe Saveza penzionera CG na račun ove vlade, ministarke rada i socijalnog staranja Naide Nišić kao i direktora Fonda PIO Ranka Aligrudića su ne neprimjerene, već, kako navode, bezočne i nemoralne.

“Za 20 godina rada, ni Savez penzionera ni opštinska udruženja penzionera nikad nijesu uputili kritiku na rad Vlade Mila Đukanovića i DPS-a prema penzionerima, iako su se penzije od 2010. do 2020. godine u prosjeku povećavale po euro godišnje. Nijesu reagovali ni kad je minimalna penzija iznosila 127, 143, 162 eura, i kad je za dva mjeseca umiralo po 2.180 penzionera zbog gladi, nemogućnosti da kupi lijek, kamata, skupog života i sl.” navode penzioneri ova tri udruženja.

Da paradoks bude veći, navode, Savez penzionera CG, poslao je Socijalni savjet predstavnika koji je za vrijeme DPS-a glasao protiv povećanja penzija.

“Sa kakvim moralnim pravom se sada javljaju da kritikuje ovu vladu i vlast, kad je minimalna penzija 450 eura. Da li penzoneri žive loše? Pa svakako da žive, ne krivicom ove vlade već vlada DPS-a, koji su sve uništili i razorili, rasprodali i opljačkali, i debelo nas zadužili. Treba svakako raditi i na reformi Fonda PIO i na novom pravednom zakonu, gdje će se ispraviti diskriminacija i nepravda”, navode iz ova tri penzionerska udruženja.

Oni su kazali da će podnijeti zahtjev Upravnom odboru Fonda PIO da se obustavi isplata članarine Savezu penzionera Crne Gore dok se ne polože računi za pokradeni novac penzionera, za njihova visoka primanja, od 500, 700, 1.000 eura, za nestanak samo u Podgorici 89 stanova, dok se ne promijene statuti na svim nivoima da jedno lice može obavljati mandat najviše dva puta a ne do groba, da svi imaju jednaka prava na rekreaciju i odmor itd…

“Pa njesmo mi intersena već humanitarna organizacija. Da je sreće, mi najbrojnija staleška organizacija, koja je izgradila ovu zemlju, imali bi svoje predstavnike u parlamentu, koji bi istinski pravično, pravedno i socijalno senzibilno zastupali interese crnogorskih penzionera. Penzioneri Crne Gore se oštro protive povećanju penzionerske članarine. Mi u svemu podržavamo ovu vladu, ministarku Nidu Nišić i direktora Fonda PIO Ranka Aligrudića”, navode iz Udruženja penzionera sa najnižim primanjima, Penzioneri sa srazmjernim penzijama i Udruženje penzionera Pravda.

Slične novosti

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja
Novosti, Porodica, Treće doba
shares320 views

Fondacija Blažo Sredanović: 20.000 eura penzionerima sa Cetinja

Ana Ana - jun 12, 2024

Na sjednici održanoj 20. maja 2024. godine, članovi Upravnog odbora Fondacije Blažo Sredanović su donijeli odluku o dodjeli 20 hiljada eura pomoći ekonomski…

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO
Novosti, Penzije, Treće doba
shares120 views

Vladimir Drobnjak na čelu Fonda PIO

Ana Ana - jun 11, 2024

Finansijski ekspert Vladimir Drobnjak novi je direktor Fonda PIO, saznaje Portal RTCG. To je odluka Upravnog odbora Fonda PIO. Upravni odbor Fonda PIO…

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića
Novosti, Penzije, Treće doba
shares150 views

Upravni odbor Fonda PIO mijenja Aligrudića

Ana Ana - jun 11, 2024

Upravni odbor Fonda PIO danas bi trebalo da promijeni vršioca dužnosti Fonda PIO Ranka Aligrudića, saznaje “Dan”. Aligrudiću je juče istekao mandat vršioca…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci