Želite da vas u 2019. prati sreća? Ovo nikako ne smijete uraditi 31. u ponoć!

Samo jedan dan dijeli nas od ulaska u 2019. godinu. Sigurni smo da smo svi spremili spisak sa mnogo ličnih želja. Ali, ako je vjerovati narodnim sujevjerjima, postoje neke stvari koje morate uraditi kako bi se te želje i ostvarile!
Takođe, postoje i stvari koje nikako ne smijete činiti ukoliko želite da vam za 365 dana sve želje sa spiska budu štiklirane i ispunjene.

Prije svega, potrudite se da budete dobrog raspoloženja, jer postoji vjerovanje da će vas one emocije koje budete imali 1. januara, pratiti tokom cijele godine.

Iako je običaj da se nešto razbije u toku slavlja, ovo nije pravilo u novogodišnjoj noći jer se smatra da je bilo šta što se razbije ili slomi veoma loš znak. Stroga, budite oprezni.

Jedno od važnih vjerovanja odnosi se na emotivne odnose sa dragim ljudima. Naime, nikako ne smijete da zaboravite da čestitate bliskim osobama Novu godinu jer ćete se tako udaljiti od njih u narednoj godini.

Finansijska sigurnost jedna je od stvari kojima teži svako od nas, pa postoji čvrsto vjerovanje da 31. decembra ni 1. januara ne treba pozajmljivati novac jer takvo započinjanje godine predskazuje novih dvanaest mjeseci materijalnih problema.

Ne iznosite ništa iz kuće 1. januara. Ovo vjerovanje važi za apsolutno sve, vjeruje se da na ovaj dan ne biste smjeli čak ni đubre da iznesete iz kuće.
Jedno od starih vjerovanja kaže da prva osoba koja prelazi kućni prag nakon ponoći ne bi trebalo da bude žena jer se nekada smatralo da žene donose nesreću. Takođe, nekada se smatralo da prva osoba koja ulazi u kuću ne treba da bude neko ko ima plavu ili crvenu kosu.

Među veoma lošim znacima smatra se da na prvi dan nove godine nikako ne treba jesti piletinu ili ćuretinu. Razlog tome je što su se ptice nekada smatrale “prljavim”. Obzirom na to, vjeruje se da “prljavštine” koju tako unesete u kuću nikako nećete moći da se otarasite cijele godine.

Sujevjerje kaže i da nije dobro pretjerano raditi 1. januara. Veliko angažovanje, posebno započinjanje nove aktivnosti na ovaj dan znači da ona neće biti prosperitetna, već naprotiv – biće osuđena na neuspjeh.

Stari Srbi su vjerovali da čak i vjetar može da bude dobar nagovještaj kakva će predstojeća godina biti. Pa tako, ukoliko vjetra uopšte nema ili vjetar duva sa juga – to znači da će naredna godina biti dobra i puna izobilja. S druge strane, ukoliko vjetar duva sa istoka, godina će donijeti nestašice i nevolje.

(dijaspora.news/Izvor:Telegraf.rs)

Slične novosti

IDEALNA POSLASTICA ZA TOPLE DANE: Kremasta torta sa piškotama (RECEPT)
Bakina kuhinja
shares0 views

IDEALNA POSLASTICA ZA TOPLE DANE: Kremasta torta sa piškotama (RECEPT)

Jasna Djalovic - jun 19, 2019

Lagan, brz i ukusan kolač za letnje dane. Sastojci: 5 kiselih pavlaka 2 velike kutije piškota 10 kašika šećera 2 kašike meda 1…

Starinski kolač sa višnjama: Najmekši i najsočniji patišpanj na svetu! (RECEPT)
Bakina kuhinja
shares0 views

Starinski kolač sa višnjama: Najmekši i najsočniji patišpanj na svetu! (RECEPT)

Jasna Djalovic - jun 19, 2019

Nije teško napraviti starinski kolač. Osim ljubavi potrebno vam je i ovo Potrebno je: 5 jaja; 1 šolja šećera (šolja od 200 ml); 1 šolja ulja; 1…

Izbacite negativnu energiju iz vašeg doma: Feng šui otkriva kojih 7 stvari unose tenziju!
zanimljivosti
shares0 views

Izbacite negativnu energiju iz vašeg doma: Feng šui otkriva kojih 7 stvari unose tenziju!

Jasna Djalovic - jun 19, 2019

Prema drevnoj kineskoj veštini važno je da između individue i njenog okruženja postoji harmonija Feng šui predstavlja drevnu kinesku veštinu. Korišćenjem energije stvara se harmonija između individue i njenog…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci