Penzioner (78) vazdušnim pištoljem ubio praunuka (6) koji je došao u posetu: Pucao mu u stomak, na sudu priznao krivicu (FOTO)

Dečak je nakon nesreće prebačen u bolnicu, gde je preminuo sat i po vremena kasnije

Penzioner (78) Albert Grenon priznao je na suđenju da je vazdušnim pištoljem usmrtio šestogodišnjeg praunuka Stenlija Metkelfa koji mu je bio u poseti. Incident se dogodio u julu prošle godine u mestu Sprotli u Istočnom Jorkširu. Dečak je preminuo u bolnici usled zadobijenih povreda od metka koji ga je pogodio u stomak.

Grenon je takođe priznao da je posedovao i pištolj i pušku, uprkos tome što nije imao dozvolu za oružje.

Policija je opisala incident kao “tragičnu nezgodu koja uključuje i pištolj”, a penzioner je optužen nakon dugotrajne istrage.

Dečak je posetio pradedu i prababu, Grenonovu suprugu Dženifer (76), a tragedija se dogodila u popodnevniim časovima. Hitna pomoć je nesrećnog dečaka odvezla u bolnicu, gde je preminuo 90 minuta nakon prijema.

Istragom je utvrđeno da je preminuo od posledica povreda zrnom vazdušnog pištolja.

Jenny Dees, Stanley Metcalf

Stenli sa majkom; Foto: Facebook/Jenny Dees

Starijeva prababa opisala je Stenlija kao “pametnog, ljubaznog malog dečaka” i strastvenog fudbalskog navijača. Imao je sestru bliznakinju koja ga je mnogo volela.

– Ne znam kako da objasniim devojčici od šest godina šta se dogodilo. Ne prestajem da plačem od tog dana – rekla je gospođa Grenon.

U saopštenju nakon dečakove smrti, porodica je Stenlija opisala kao živahnog dečaka, punog energije.

– Bez Stenlija smo apsolutno uništeni, srce nam je potpuno slomljeno. I dalje ne možemo da se pomirimo sa istinom da više nikada nećemo videti njegovo nasmejano lice – istakla je, između ostalog, njegovaa porodica.

Inspektor Rebeka Dikinson, koja je vodila istragu, izjavila da je zadovoljna činjenicom da je Grenon priznao zločin, pošto joj se skoro godinu dana činilo da ne pokazuje nikakvo kajanje.

 

penzioneri.me/Telegraf.rs/Dejli mejl

Slične novosti

Klafuti neodoljivi krem tart sa trešnjama
Bakina kuhinja
shares0 views

Klafuti neodoljivi krem tart sa trešnjama

Jasna Djalovic - jun 14, 2019

Krem tart – klafuti (Clafoutis) je prastara francuska poslastica koja se u originalu pravi sa crnim trešnjama, ali nije neuobičajeno da se koristi…

Šta vašem tijelu uradi samo jedno gazirano piće
zanimljivosti
shares0 views

Šta vašem tijelu uradi samo jedno gazirano piće

Jasna Djalovic - jun 14, 2019

Svi već znaju da gazirana pića nisu zdrava, ali da li ste znali šta samo jedna limenka ovog popularnog napitka može da uradi…

10 ideja za brz i lagan ručak: Recepti idealni za leto, niko im neće odoleti!
Bakina kuhinja
shares0 views

10 ideja za brz i lagan ručak: Recepti idealni za leto, niko im neće odoleti!

Jasna Djalovic - jun 14, 2019

Leto je doba kada nas ubedljivo najviše mrzi da spremamo i kuvamo ručak, ali velike vrućine više nisu izgovor da vaša porodica ne…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci