Penzioner (78) vazdušnim pištoljem ubio praunuka (6) koji je došao u posetu: Pucao mu u stomak, na sudu priznao krivicu (FOTO)

Dečak je nakon nesreće prebačen u bolnicu, gde je preminuo sat i po vremena kasnije

Penzioner (78) Albert Grenon priznao je na suđenju da je vazdušnim pištoljem usmrtio šestogodišnjeg praunuka Stenlija Metkelfa koji mu je bio u poseti. Incident se dogodio u julu prošle godine u mestu Sprotli u Istočnom Jorkširu. Dečak je preminuo u bolnici usled zadobijenih povreda od metka koji ga je pogodio u stomak.

Grenon je takođe priznao da je posedovao i pištolj i pušku, uprkos tome što nije imao dozvolu za oružje.

Policija je opisala incident kao “tragičnu nezgodu koja uključuje i pištolj”, a penzioner je optužen nakon dugotrajne istrage.

Dečak je posetio pradedu i prababu, Grenonovu suprugu Dženifer (76), a tragedija se dogodila u popodnevniim časovima. Hitna pomoć je nesrećnog dečaka odvezla u bolnicu, gde je preminuo 90 minuta nakon prijema.

Istragom je utvrđeno da je preminuo od posledica povreda zrnom vazdušnog pištolja.

Jenny Dees, Stanley Metcalf

Stenli sa majkom; Foto: Facebook/Jenny Dees

Starijeva prababa opisala je Stenlija kao “pametnog, ljubaznog malog dečaka” i strastvenog fudbalskog navijača. Imao je sestru bliznakinju koja ga je mnogo volela.

– Ne znam kako da objasniim devojčici od šest godina šta se dogodilo. Ne prestajem da plačem od tog dana – rekla je gospođa Grenon.

U saopštenju nakon dečakove smrti, porodica je Stenlija opisala kao živahnog dečaka, punog energije.

– Bez Stenlija smo apsolutno uništeni, srce nam je potpuno slomljeno. I dalje ne možemo da se pomirimo sa istinom da više nikada nećemo videti njegovo nasmejano lice – istakla je, između ostalog, njegovaa porodica.

Inspektor Rebeka Dikinson, koja je vodila istragu, izjavila da je zadovoljna činjenicom da je Grenon priznao zločin, pošto joj se skoro godinu dana činilo da ne pokazuje nikakvo kajanje.

 

penzioneri.me/Telegraf.rs/Dejli mejl

Slične novosti

Bočicu kantariona uvek treba imati u kući: S razlogom ga zovu Bogorodičina trava!
Zdravlje
shares0 views

Bočicu kantariona uvek treba imati u kući: S razlogom ga zovu Bogorodičina trava!

Jasna Djalovic - avg 16, 2019

Mnogo ženskih tegoba može da izleči ulje, čaj ili tinktura ove moćne biljke Iako je Bogorodičina trava, poznata i pod imenima gospina trava, gospino cveće i kantarion, vrlo…

Čak i penzionisani vozači napuštaju zemlju
ljudi
shares0 views

Čak i penzionisani vozači napuštaju zemlju

Jasna Djalovic - avg 16, 2019

Vozači iz Srbije se sve češće odlučuju za odlazak u inostranstvo. Među njima ima i penzionera. Ceo svet se suočava sa problemom –…

Pozvonio starici sa buketom cveća i 20.000 evra koje joj je ukrao
ljudi
shares0 views

Pozvonio starici sa buketom cveća i 20.000 evra koje joj je ukrao

Jasna Djalovic - avg 16, 2019

Dvadesetsedmogodišnji Francuz kojeg je izjedala krivica odlučio je da posle tri godine vrati 20 hiljada evra koje je ukrao sa saučesnikom od sedamdesetogodišnje…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci