Da li bake i deke više vole unučad od vlastite djece?

Bake i djedovi često znaju reći da unučad vole više i od vlastite djece. Za svoju, tvrde, nisu imali dovoljno ni vremena ni strpljenja. Djeca u njima pak vide zaštitnike, osobe od povjerenja koje ih bezuslovno vole, baš kao i roditelji, ali su ipak znatno popustljiviji.

Koliko je takav odnos važan, pokazuje i podatak da u Americi postoji i program zamjenskih djedova i baka. Mi se srećom toliko nismo otuđili jedni od drugih. U to će vas uvjeriti i suze djeda iz naše sljedeće priče.

Iako joj je 77 godina, baka Nada uvijek pronađe način kako uveseliti unučad – pa joj nakon pjesme nije teško ni zaigrati fudbal.

I sve to kako bi svojim unucima pružila što ljepše djetinjstvo, a ona sama uživala u ulozi bake!

“Da vam iskreno kažem, ja sam sad u 78 godini godini, doduše bolje se osjećam kada sam sa njima nego kada sam sama!”, kaže baka Nada.

Ne zamjeraju unuci baki što je možda sporija od prijatelja dok šutira loptu – jer upravo su djeca posebno vezana za djedove i babe!

Sigurno, voljeno i srećno u zagrljaju svog dede se osjećaju se Nikola i Filip. Upravo su ta dva mala dječaka potpuno osvojila srce svoga dede Mladena!

“Najveća mi je nagrada kad Filip plače i ja kleknem ispred njega, on se počne smijati i zagrli me, i kad Nikola dok ručamo i kad ništa ne pričamo on iz čista mira kaže “ deda ja tebe puno volim'”, reče sa suzama u očima deda Mladen.

U stvari, toliko je lijepo vidjeti u ovim vremenima ovakve suze, čiste radosnice – isprovocirane samo najnježnijom dječijom ljubavlju.

Odnos s roditeljima očeva i majki jedan je od najvažnijih kada je u pitanju dječija psiha!

I baka Nada uvijek nađe načina da udovolji svojim unucima Nikoli i Nini, no svjesna je da je i na njoj ona vaspitna uloga! No i uz te, ne uvijek najugodnije mjere – baka Nada osvaja srca svojih unuka!

Potpuno je normalno da babe i dede imaju posebnu ulogu u životima djece. Tačnije – to je uzajamna ljubav koja nas prati od prvih pa do starih dana – jer uspomene na babe i dedove ostaju za cijeli život!

Izvor: Magazin net

 

Slične novosti

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije
Novosti, Penzije, Treće doba
shares626 views

SPAJIĆ: Građani da ne brinu za penzije

Ana Ana - apr 24, 2024

Govoreći o najavljenoj reformi Fonda PIO premijer Milojko Spajić poručio da građani ne treba da strahuju za svoje penzije. „Dosadašnje uplate za Fond…

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?
Novosti, Penzije, Treće doba
shares293 views

Reforma penzionog sistema: Moguće da dio doprinosa bude na dobrovoljnoj osnovi?

Ana Ana - apr 23, 2024

Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra…

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa
Novosti, Penzije, Propisi
shares0 views

Vuković: Planiramo reformu penzionog sistema, biće korekcije penzijskih doprinosa

Jasna Pejović - apr 22, 2024

Ministar finansija Novica Vuković rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je povećanjem penzija u Crnoj Gori početkom godine počela primjena programa…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.

Preporučeni članci